Jag har fått en lillasyster

Idag skulle jag äntligen få åka hem till mamma och pappa igen (fast det har varit jätteroligt hos mormor och morfar med förstås). Vi firade mormor på morgonen, för hon fyller år idag (hon kommer att ha födelsedag samma dag som bebisen, knasigt va?). Sen packade vi in oss i bilen och åkte hemåt.

I Tönnebro stannade vi till och åt lunch. Jag fick pannkakor, mums! När vi satt och åt som bäst så ringde mamma och berättade att jag fått en lillasyster. Fan vad coolt. Fast man får inte säga fan, man får bara sjunga det…

Vid femtiden var vi framme i Västerås och hemma igen. Vi packade in alla grejor från bilen och gick in. Där låg det paket på bordet till mormor från oss (mig, mamma, pappa och Tett… och lillasyster förstås, höll på att glömma bort henne). Det var ett halsband och söta fårtavlor i paketen till mormor. Och en blombukett. Också var det ett paket från mig och Tett till mormor och morfar med, för att vi fått vara hos dem i över en vecka nu. I det var det dvd-skivor med andra säsongen av tv-serien 24, som mormor och morfar precis sett första säsongen av. I kylskåpet stod det en smörgåstårta som vi mumsade på medan vi väntade på att mamma skulle ringa och säga till att vi fick komma och hälsa på dem på sjukhuset.

Strax efter sex ringde mamma, och vi skyndade oss in i bilen och åkte till sjukhuset. Åh vad jag var spänd. När mamma och pappa kom ut genom dörrarna från avdelningen så sprang jag emot dem och kramade dem massor. Mamma har ju ett stort sår på magen där bebisen kommit ut, så man måste vara jätteförsiktig med henne nu, så hon fick sätta sig på golvet när jag skulle krama henne, för hon fick inte lyfta mig. Och inte Tett heller, bara bebisen.

Jag var väldigt nyfiken på bebisen och var fascinerad över hur små fötter och händer hon hade. Jag ville gärna gosa med henne och pilla på hennes små kinder och på näsan. Hennes näsa var yttepytteliten. Jag ville hålla bebisen med, så då fick jag det. Men då var jag tvungen att sitta helt stilla på en stol, men det gjorde jag så gärna och var världens duktigaste storebror. Och stoltaste. Inte så konstigt när man fått världens sötaste lillasyster!

Lämna ett svar