Buzz i Örebro

I morse sov hela familjen jättelänge, till och med Tett sov ända till halv tio. Han som brukar vakna jättetidigt. Men jag, jag vaknade redan vid åtta, så jag klev upp och frågade mamma om jag fick se på film, och det fick jag, så jag såg ”andra sidan häcken” som mamma och pappa hyrde till mig igår. Jag hann nästan se den två gånger innan alla de andra vaknat och det var dags för frukost (scones till frukost, jippie).

Efter frukost packade vi in oss i bilen och åkte till Örebro. Örebro skulle visst vara en fin stad hade mamma och pappa hört. Och ja, det var fint. Det fanns ett slott och vatten mitt i stan.

Vi gick och shoppade, första affären blev leksaksaffären, det tyckte jag var bra. Sen åt vi lunch och gick på toa (vi klämde in oss hela familjen på en liten toalett med skötbord på Mc Donalds, det var duktigt det, för det var inte lätt… Sen gick vi till en annan leksaksaffär, och vet ni vad? Där hittade pappa ”han som kan flyga från tojstojs”. Det är Buzz Lightyear det, som kan flyga, från filmen ”Toy story 2”. Mamma och pappa hade lovat att jag skulle få köpa nåt i Örebro och då ville jag såklart ha Buzz.

När leksaksaffären stängt gick vi och köpte glass (Piggelin är min nya favvoglass), och sen gick vi en liten promenad i Örebro. Det var lite ståhej i Örebro i helgen, för det var nåt som kallades Örebro-dagarna. Det var tält och ballonger och karuseller. Jag och Tett fick en varsin ballong. När vi promenerat klart gick vi till bilen (jag visste exakt åt vilket håll vi skulle gå för att komma till bilen trots att vi kom från ett helt annat håll, och mamma och pappa tyckte att jag var duktig på att hitta i en helt främmande stad). I bilen fick jag min Buzz och lekte med honom hela vägen hem sedan. Och hela kvällen hemma sedan med. Dessutom hade mamma och pappa köpt filmen ”Toy Story” som jag inte har sett förut, så jag fick se den på kvällen innan det var dags att sova. Mamma, pappa och Vila kom in på mitt rum och tittade på den en stund med mig med, det var mysigt. Också fick jag ju lördagsgodis med förstås, det är ju lördag idag!


Lämna ett svar