Saffransräkor med kyckling

Lagade en pastasås med saffran, räkor och kyckling för ett tag sedan och blev fast. Jag brukar ofta välja saffranspasta ute på lunch om det serveras, men allt för ofta blir man däst och illamående efter halva portionen. Så inte med den här rätten, som är lätt i dubbel bemärkelse, både lättlagad och fettsnål!

 

Ingredienser till 3-4 portioner:
Ca 3 stekta kycklingfiléer (eller 1/2 kyckling utan skinn och ben)
Ca 200 gram skalade räkor
1/2 påse saffran
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk pressad citron
1 msk tomatpuré
Knappt 1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar
olja (valfritt)

Skär kycklingköttet i bitar. Fräs saffran och vitlök i stekpanna (med eller utan olja). Rör i räkor och kyckling. Tillsätt matlagningsyoghurt, citronsaft, tomatpuré, örtsalt och cayennepeppar. Låt såsen koka ihop i ca 2 minuter. Servera/blanda med nykokt pasta och gröna ärtor. Lätt som en plätt!

Tidigare recept hittar ni här >>

En kommentar till “Saffransräkor med kyckling”

Lämna ett svar