Årets Idol-favoriter

Årets omgång av Idol har dragit igång, och äntligen är den jobbiga uttagningsturnén med alla dåliga och tråkiga försök över. Ni vet de som tror att de är roliga när de kommer in och sjunger falskt, eller har på sig en cowboyhatt och lösbröst (snälla TV4, varför uppmuntrar ni dem genom att låta dem synas?).

Nåväl, nu efter kvalveckan gått till enda finns det ju i alla fall några riktiga grymmingar kvar. Här är mina favoriter i år:

1. AMANDA
Eget uttryck i både sång, utseende och attityd. Grym helt enkelt. Det här luktar artist lång väg. Men hennes fall kanske kan bli alla "old-fashion-låtval".

2. SAM
Grym röst, även om han ser lite fånig ut när han sjunger, men det bidrar ju bara till hans unikitet. Får se om han kan variera sig lite bara, annars finns väl risken att man tröttnar.

3. CHRISTOFFER
Oj, vad jag tycker om Christoffers röst och avslappnade stil. Inget höjdarlåtval när han körde Justin Timberlakes Cry me a river dock.

4. DANIEL
Kanske inte den starkaste sångaren direkt, men han har ju så mycket karaktär och ett självklart scenspråk.

5. EVELINA
Evelinas röst är helt otrolig, det har man sett i uttagningarna. Men låtvalen i kvalveckan var verkligen helfel, eller så klarade hon inte att göra sin egen grej av det helt enkelt. Skönt att hon gick vidare dock, för hon kan nog bli grym.

Visst är det underbart att leka überexpert så här och sitta och mässa om vad folk är bra på och inte? Vem eller vilka är era favoriter?

En kommentar till “Årets Idol-favoriter”

  1. Om du flyttar ner Sam…
    …på listan så håller jag med. Inte för att jag inte gillar Sam, men jag gillar de andra lite mer. Han hamnar på en 5:e-plats på min lista.

    Sam får dock ett plus för att jag fick kändisspotta honom i helgen, när vi gick över samma övergångsställe, det ni. Och inte nog med det, Andreas (som är utanför den här listan men innanför idol-väggarna), höll honom sällskap.

    Jag har höga förväntningar på Evelina från uttagningarna, hon har skön heshet i sången och såg riktigt cool ut innan stylisterna kom in och tantade till henne. Tillbaka med den gamla Evelina så hamnar hon högt på min lista. Men hon har hård konkurrens av killarna. och Amanda förstås.

Lämna ett svar