Inspirerande författare

Härom veckan var jag på "Bokens dag" här i Västerås. Min idol Bob Hansson skulle promota sin nya bok "Gunnar" och en annan författar-förebild, Kajsa Ingemarsson, skulle göra detsamma för sin nysläppta bok "Lyckans hjul".

 

Bob Hansson var först ut och fick, som vanligt och såklart, alla i publiken att vrida sig av skratt. Ingen vanlig promotion-föreställning direkt, men å så inspirerande. Vad härligt det är med människor som bara kan vara annorlunda och vågar göra nåt annat än vad som förväntas. Som jag sagt förut, I love Bob!

 

När Kajsa sedan skulle upp på scenen så tyckte jag lite synd om henne. Vem skulle vilja kliva upp på en scen efter Bob Hansson? Inte jag i alla fall. Men Kajsa är en van talare och komiker, och klarade såklart sitt uppdrag galant, även om hon inte framkallade lika många skratt som Bob. Men det var antagligen inte hennes mening heller. Kajsa var också väldigt inspirerande, om än på ett helt annat sätt. Hon berättade hur hon går tillväga när hon skriver sina böcker, blandat med högläsning ur nya boken. Och det var oerhört intressant för mig, som alltid haft, och fortfarande har, ganska starka författardrömmar.

 

När jag kom hem efter föreläsningarna på kvällen satte jag mig och skrev på tre av mina böcker. Orden forsade ur huvudet och jag vill bara säga tack till Bob och Kajsa för att ni gav sådan inspiration. Och för den underhållning ni antagligen kommer att skänka mig och alla andra som läser era nya böcker. Tack ni, förhoppningsvis, blivande kollegor i författarbranschen!

Lämna ett svar