Bus på Busborgen

Mamma berättar:

Jag hade alltid trott att det här med sovmorgnar skulle vara ett minne blott när man fick barn. Inte minst när man har tre. Men åh nej. Här har vi sovmorgon till tio halv elva trots tre barn under fyra och ett halvt. Inte illa. Efter precis en sådan sovmorgon så åt vi nybakt morotsbröd med chokladpålägg. Det är en storfavorit hos hela familjen. Ja, i alla fall hos mamma, pappa och Tett. Moltas är feg på att testa nya saker, och det hjälper inte att man berättar att det är choklad. Men vi har inte trugat heller, det känns som att det inte gör nåt om han inte förstår det goda med chokladpålägg 😉 Vila har inte fått smaka än och det dröjer väl tills hon är lika stor som Tett och vill testa allt som nån annan stoppar i sig. Eller så kanske hon kommer att vara lik storebror Moltas även på den punkten och inte vilja äta nåt som man inte smakat förut. Moltas kröp upp i mitt knä efter frukost och berättade att han bara ville ”tjusa lite”. Ett uttryck han måste ha lärt sig från morfar. Jag och Tård skrattade högt och ”tjusade” med Moltas en bra stund medan vi drack upp vårt te.

Efter en skön sovmorgon och sen frukost så packade vi iordning oss hela familjen och åkte på besök på det omtalade Busborgen. Ett lekland här i Västerås. Och oj vad skoj det var. Moltas sprang omkring som en galning (för omväxlings skull?!) och Tett älskade att vara på småbarnsavdelningen och åka rutschkana och bada i bollhav. Vila hade behållning av besöket med och fick testa gåstol för första gången och satt fascinerat och tittade på och höll i färgglada bollar.

Både Moltas och Tett hann även testa hoppborgar och Moltas åkte en gång i en så hög rutschkana att pappa fick svindel när han skulle följa med honom upp, innan det var dags för fika. Chokladboll och jos till Moltas och Tett, välling till Vila och te och muffins till mamma och pappa. Moltas slängde fullkomligt i sig sitt fika, fick gå och köpa en jos till själv (stolt som en tupp med pengarna i högsta hugg), svepte den och sprang och lekte igen sista timmen innan Busborgen stängde för dagen.

När Tett fikat klart letade vi upp Moltas och de hjälptes åt att samla bollar till en stor bollexplosion. Helt fascinerande tyckte vi hela familjen, och alla hjälptes åt att springa och samla bollar. Om ni inte sett en bollexplosion tidigare, gör ett besök på Busborgen, det är jättekul. Skulle det inte vara för att det är en massa barn som är och trycker på explosionsknappen hela tiden skulle jag lätt stå där och trycka varje gång bollarna var ihopsamlade 🙂

Både Moltas och Tett storgrät när det var dags att lämna Busborgen, men vi lovade att snart åka dit igen. Imorgon tyckte Moltas skulle vara en bra id

Lämna ett svar