Tonfisklåda

Ytterligare en vardagsrätt som är lätt att slänga ihop om man har rester av kokt potatis i kylen. Mild i smaken vilket gör den passande även för barn. Det här receptet är för ca 3-4 portioner.

 

800 gram kokt potatis (kall)

1 purjolök

2 burkar tonfisk (i vatten)

3-4 tomater

1 dl creme fraiche (gärna light)

1 dl mjölk

2 ägg

1 msk curry

1 tsk salt

1 krm peppar

riven ost

 

Skär potatisen i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i stekpanna. Låt tonfisken rinna av. Varva sedan potatis, purjolök och tonfisk i en ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem överst i formen. Vispa sedan samman fraiche, mjölk, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter på 200°. Serveras gärna med en god grönsallad.

Lämna ett svar