Min första jul

Idag är det julafton. Min allra första. Det betydde risgrynsgrötsfrukost för de som får äta sån (inte jag) och sen var det promenaddags för oss barn och mormor och morfar medan mamma och pappa fixade jullunchen.

Jag sov gott i vagnen under promenaden, trots att storebror Moltas tjatade om nån tomte som skulle komma hela tiden.

När vi kom hem var det dags att få fina kläder på sig, och sen var det lunch. Massa mat må ni tro! Jag passade på att sova en stund då, för att orka vara vaken under Kalle Anka som var efter maten. Men då sov minsann alla andra istället, riktig slöfockar var alla och sov till höger och vänster. Jag satt i moster Bettans knä och tittade på Kalle i alla fall, men det var nästan bara jag och brorsorna som var vakna. Och mamma.

Men när Kalle var slut var jag trött och ville sova. Och typiskt just då när jag sov så hade den där tomten varit här. En stor gubbe med vitt skägg och röda kläder tydligen. Han hade en massa paket med sig också, så när jag till slut vaknade sen, långt efter att brorsorna öppnat alla sina julklappar, så hade jag en hel hög med fina presenter. Det var kläder, leksaker och mjukisdjur bland annat. Massa fint!

Sen var det dags för brorsorna att gå och sova, men då hade jag ju nyss sovit så länge, så jag fick vara vaken. Och körde en repris sen i torsdags, alltså gnällde så mycket medan de vuxna spelade julklappsspelet så jag fick komma och sitta i farbror Björns knä. Det är ju så spännande att se hur alla fajtas om julklapparna som ligger på bordet. Vilken tur att jag och brorsorna inte behövde slåss om våra julklappar!


Lämna ett svar