Vilken otäck gubbe med skägg och röd luva!

I morse vaknade jag och ropade ”Moltas, Moltas” tills Moltas vaknade. Sen kom morfar in och lekte med oss tills det var dags för frukost. Risgrynsgröt till frukost idag såklart, på julafton och allt. Det var mums det.

Efter frukost tog mormor och morfar med oss barn ut på en promenad i skogen. Jag somnade gott i vagnen, och lillasyrran sov hela vägen hon med, bara Moltas var vaken och skuttade runt spåret själv.

När vi kom hem var det dags att få finkläder på sig, också fick jag och Moltas en varsin förskottsjulklapp med, jag fick en fin helikopter med en gubbe till, och Moltas fick en Woody.

Sen var det dags för lunch och efter det Kalle Anka. Alla somnade till höger och vänster under Kalle Anka, men jag och brorsan såg hela i alla fall!

Efter Kalle var det dags att äta lite igen, och mamma och pappa dukade fram godis och fika. Åh vad jag gillar godis.

När vi hade ätit så mycket godis att jag inte fick äta mer så kröp jag upp och satte mig hos mormor. När jag satt där som bäst så kom det nån på altanen. En stor gubbe med röda kläder och vitt skägg. Åh vad jag tyckte att han såg otäck ut. Jag blev jätteledsen och grät nästan. Inte ens fast han gav mig en massa paket tyckte jag att han var ok, och när han försökte få en kram innan han skulle gå, ja, då var gråten väldigt nära.

När han äntligen gått kunde jag äntligen slappna av och börja öppna alla mina paket. Det var så många att mormor fick hjälpa till att öppna dem. Det var hur mycket fina och roliga leksaker som helst, jag hann inte ens förstå hur mycket roliga grejor det var, än mindre leka med alla saker. Men jag och brorsan lekte i alla fall hela resten av kvällen med några av våra nya leksaker, och imorgon ska vi fortsätta att leka med alla grejor, ni må tro att jag längtar!!!


Lämna ett svar