Jultomte-dags

Idag efter grötfrukosten (såklart åt vi risgrynsgröt till frukost idag, allihopa, och vi ställde ut en tallrik till tomten med) så ville mormor och morfar att vi skulle följa med dem ut och gå. Jag var verkligen inte alls sugen på det, och var bra nervös hela tiden när vi var ute i skogen. Till slut var jag tvungen att få bekräftat från mormor att det var alldeles säkert att inte tomten skulle hinna komma till oss medan vi var ute i skogen, så jag skulle missa honom. Men mormor lovade att tomten inte skulle komma förrän när det hade blivit mörkt. Då tyckte jag att det var ok att vara i skogen.

När vi kom hem fick jag och Tett ett varsitt paket, jag fick en Woody i mitt paket, och Tett fick en helikopter med en gubbe i. Sen hjälpte mormor oss att ta på oss fina kläder, och mamma och pappa hade dukat upp jullunch medan vi hade varit ute i skogen.

Vi åt lunch sen och när vi ätit färdigt så var det dags för alla att titta på Kalle Anka. Jag tyckte att det var jättemysigt att alla skulle se på tv tillsammans. Men sen när vi väl satt där i tv-soffan så vips så sov nästan alla utom jag och Tett. Knasbollar!

Efter Kalle Anka så plockade mamma och pappa fram fika och julgodis och godis till mig och Tett. Tett mumsade godis som bara den, men jag var så nervös för när tomten skulle komma så jag kunde nästan inte ens äta godis.

Sen, äntligen, efter låååång väntan, så hörde jag äntligen steg ute på altanen, och vem tror ni det var? Ja, Tomten såklart! I sina röda kläder och med sitt vita skägg. Jag sa hej till tomten och pratade massor med honom. Fast mest vllle jag veta om han hade några paket till mig, och att han skulle ge dem till mig 🙂 Jag hjälpte tomten att dela ut paketen till alla (fast jag, Tett och Vila fick allra mest paket av alla).

Och ni må tro att vi fick mycket fina paket! Jag fick ett jättefint playmobil-skepp med sjörövare och Kapten Krok på, och Peter Pan- och Tingeling-figurer. Också fick vi bilar, dockhus, kläder (coola spindelmannentröjor t ex), pengar, filmer, klockor och networks-grejor till Briojärnvägen som jag önskat mig. Och massor med andra saker med.

Resten av kvällen lekte jag och Tett med alla våra nya saker, och jag somnade med sängen full med nya leksaker och ett stort stort leende på läpparna.


Lämna ett svar