Är tårtorna döda?

Till Moltas Shrek-kalas satt vi och kollade runt på tårtor för att få inpiration till en Shrek-tårta. Hur resultatet blev har ni ju sett (inget att skryta med tyvärr). Men det finns ju fantastiskt fina tårtor som man bara vill göra. Teman man bara vill ha på sina barns kalas för att det vore så kul att göra en sån tårta. Som de jag har på bild här ovanför, är de inte helt fantastiska så säg?

 

Men så till problemen: för det första så skulle jag antagligen inte klara av att baka några av de tårtorna. Jag har det liksom bara inte i mig. Kanske om jag skulle öva mycket, men jag skulle aldrig lägga den tiden. Och sen så gillar jag inte ens tårta. Och där är det andra problemet. Folk verkar inte äta tårta längre. Det är liksom en tradition som verkar dött ut helt och hållet. Vi har varit på en mängd barnkalas de senaste åren, och inte på ett enda (utom våra) har det serverats tårta. Varför? För att barn inte äter tårta nuförtiden. De kanske smakar en ynka liten bit för att den ser god ut, men de är få som äter upp. Nä, istället serveras glass och kakor av olika slag. Och jag håller med barnen, det är ju så mycket godare med glass än med kakor. På dagis när man ska fira kalas har ingen tårtor längre, alla bjuder på glass eller något annat. Varför? Barnen äter inte tårta där heller. Jag och min man kom efter vårt senaste kalas nu fram till att det nog var vårt sista tårt-kalas. Hädanefter blir det glass och kakor eller något annat gott. Men ingen tårta (förutom pannkakstårta då möjligen som fortfarande gillas av alla). Synd, det är ju kul att hitta på roliga tårtor att göra ju…

 

Vad tror ni? Är tårtor förevigt dödsdömda? Eller kommer nästa generation efter vår (eller våra barn) börja tycka om tårtor igen?

Lämna ett svar