Frikadeller i tomatsås med persiljecouscous

Jag råkade ramla in mitt i ett matlagningsprogram på tv häromdagen, där de lagade frikadeller i tomatsås. Det såg så gott ut att jag var tvungen att testa, så idag blev det frikadeller till middag (första gången jag lagat det). Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
Ca 500 gr köttfärs
1 gul lök (hackad)
1 msk spiskummin
1 ägg
salt
peppar
1 burk krossade tomater
1 burk passerade tomater
2 msk balsamvinäger
1/2 msk dijonsenap
1 tsk harissa (chilisås)
 
Gör såhär:
Blanda köttfärs, hackad lök, spiskummin, salt och peppar till en köttfärssmet. Rulla bullar och lägg i en kall stekpanna. Häll sedan på tomater, vinäger, senap och harissa (ett tips, som jag inte gjorde, är att blanda tomatsåsen innan så man inte behöver göra det med köttbullarna i pannan. Men om man gör som jag, vänta med att blanda såsen tills den kokat ca 5 minuter så att bullarna hunnit bli lite fasta i konsistensen). Låt frikadellerna koka i såsen i ca 20 minuter. Servera med exempelvis cous-cous blandad med färskhackad persilja. Gott, enkelt och snabbt!

2 reaktioner till “Frikadeller i tomatsås med persiljecouscous”

Lämna ett svar