Big Is Beautiful…

…XLNT, Generous… och så vidare. Alla namn på avdelningar med större storlekar hos klädkedjor som H&M, KappAhl och Lindex. Och det är ju bra, att de har större storlekar alltså. Och även att de ger dem fina namn. Det som däremot är lite synd är att det finns få plagg på dessa avdelningar som tilltalar yngre. Om man inte vill klä sig som en medelålders tant (jag är väl ändå inte där riktigt än?) så har man inget där att göra. Byxorna som finns ser inte ens ut att vara från 80-talet, vilket hade kunnat vara ok just nu, utan snarare nån gång från mitten av 90-talet. De är vida, i jättestretchmaterial och ser ärligt talat förfärliga ut (de flesta). Samma med toppar. Det är tunikor i jätteformat som, jag lovar, får bäraren att se ut som en XXXXXXXL även om man inte är det.

 

Nä. Jag skulle vilja ha en Big size-avdelning som har lika kläder som på alla de andra avdelningarna. Som på Divided Young Trend på H&M t ex. Jag vill kunna köpa ett par slim fit jeans fast jag är större än storlek 33". Men det är kört. Banta är ju då alternativet, och jo, det är inte ett så dumt alternativ. Det är bara det att jag skulle vilja ha ett par slim fit-brallor under tiden. Suck.

Lämna ett svar