Sötsur sås/salsa

Vi gör ungefär en gång i veckan en sats med kycklingfiléer som vi steker i ugnen. Det är toppen att ha i kylen och går att använda till en mängd olika rätter. T ex goda guacamole-mackor på grovt bröd med kyckling på, eller varför inte tillsammans med lite tzatsiki och ris/potatis och en god salsa? Den goda salsan får ni recept på här:

 

2-3 stjälkar selleri

1 burk krossade tomater

0,25-0,5 dl rödvinsvinäger (hellre för lite än för mycket, smaka av!)

2 tsk strösocker (eller farinsocker)

1 tsk kapris

salt & peppar

 

Skölj och strimla sellerin. Häll de krossade tomaterna i en kastrull. Tillsätt selleri, vinäger, socker och kapris. Låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Ställ i kylen och servera kall tillsammans med t ex tzatsiki till kyckling och klyftpotatis. En riktig festmåltid, och ändå så nyttigt!

Lämna ett svar