En dotter

Så för nio månader sedan så fick jag en dotter till sist. Jag fick höra under min senaste graviditet att jag var "besatt av tanken på en dotter". Det var jag inte, men jag stack väl inte heller under stolen med att jag gärna ville ha en dotter. Men inte mest för att jag så gärna ville ha just en tjej, utan för att jag ville ha en bland-familj med både pojkar och flickor. Men jag är enormt tacksam över att Vila var den som låg i min mage, och jag hoppas innerligt att hon kommer att ha samma möjligheter till karriär och löner som våra söner, och inte på något vis, i något fall i livet, bli sämre behandlad för att hon är av det kvinnliga könet.

 

Vila, till dig vill jag bara säga att jag hoppas att jag inte kommer att hålla i dig hårdare än i dina bröder. Att jag kommer att låta dig göra allt du vill göra, och inte kommer att göra någon skillnad på er syskon på grund av att ni är olika kön. Och om jag gör det, skäll på din dumma mamma och berätta för henne hur illa hon alltid tyckt om att bli sämre belönad för att hon är tjej.

 

Grattis på 9-månaders-dagen älskade flickebarn!

En kommentar till “En dotter”

Lämna ett svar