Ett SÄKERT kort

Säkert fick pris som årets textförfattare på Grammisgalan för några veckor, och tro mig när jag säger att det lätt är det pris som varit mest rätt nånsin i hela Grammisgalans historia.

 

Jag har tänkt länge att jag ska lägga ut en av hennes fantastiska texter här, men har haft så enormt svårt att välja vilken, eftersom nästintill varenda text är mirakulöst underbar. Skulle jag välja "Allt som är ditt", "Vi kommer dö samtidigt", "I ditt kvarter" "Stetoskop" eller kanske "Det här är vad som dom säger"? Valet föll till slut på "Stetoskop" (trots att titeln borde varit "Mikroskop" enligt Tård), men jag har lagt in länkar till alla de andra med här ovan. Har ni inte lyssnat på Säkert tidigare så är det hög tid nu. Vill ni ha känslostormningar, rysningar och kärlek så är hon så rätt, det är en sak som är säker. Och om ni av någon anledning inte vill lyssna till henne så vill jag be er att åtminstone läsa hennes texter, börja med den nedan. Så ärlig, så sann, så hemsk (men lyssna hellre, hon sjunger orden härligt lekfullt):

 

Stetoskop

Korten från Kreta, kom vi ser så glada ut
Jag blir så snygg när jag har fått lite färg
Vi plockar svamp i skogen med andra par
Och vi går genom daggstänkta berg fallera
Varför faller vi aldrig fallera
Bara lite i taget, våran lägenhet vi har precis lagt om golvet
Det tog så lång tid, jag orkar inte riva upp det

Det är fest, vi har kräfthattar på oss
Det gör allt värre, du dricker en snaps
Var blir du alltid så full säger jag, jag är fullare
Världens mest långsamma kollaps
Jag såg en annan, vid en busshållsplats

Fallera, varför faller vi aldrig fallera
Bara lite i taget, våran lägenhet vi har precis lagt om golvet
Det tog så lång tid, jag orkar inte riva upp det

Jag har synat oss, genom ett stetoskop
När det kommer så nära, är det bara sådär
Jag har synat oss, genom ett stetoskop
När det kommer så nära, är det bara sådär

Solen går ner nu, det är nästan helt mörkt
Augusti ska bli brittsommar, brittsommar, höst
Jag älskar dig säger du tveksamt
Varför är det ett frågetecken i din röst
I min också, men jag skyller på dig
I min också, men jag skyller på dig

Jag har synat oss, genom ett stetoskop
När det kommer så nära, är det bara sådär
Jag har synat oss, genom ett stetoskop
När det kommer så nära, är det bara sådär

Lämna ett svar