Mormor och morfar åker hem och vi är ute mest hela dan

Idag var det dags för först Emmelie, och sen mormor och morfar, att åka hem igen. Usch vad trist. Vila klängde sig fast vid mormor så länge hon kunde, men gick till slut motvilligt med på att gå till mamma istället och att vinka hej då till mormor och morfar.

När de åkt iväg i racerbilen klädde vi på oss ytterkläder och åkte till skogen. Där gick vi en promenad som slutade med att vi skulle gå en genväg eftersom vi barn var lite trötta och griniga, och då hamnade vi mitt i skogen i ett blött träsk. Mamma och pappa gick och muttrade ”genvägar är senvägar” och det må vi nog säga, vi trodde knappt inte att vi skulle hitta tillbaka till bilen igen.

Då vi kom hem åt vi lunch, sen var det dags för lite vila. Efter vilan åt vi mellis och sen gick vi ut och lekte på gräsmattan. Vi hjälpte mamma och pappa att plocka av alla äpplen från trädet (och plocka upp alla som låg på marken med). Sen gick pappa och handlade, och vi spelade fotboll med mamma. Vi var ute ända tills det blev mörkt, då kom pappa hem och då gick vi in och åt kvällmacka och gröt, sen somnade vi gott alla tre.


Lämna ett svar