Lååång resa till mormor och morfar

Idag tog vi lite sovmorgon, sen var det meningen att vi skulle åkt till mormor och morfar. Men så startade inte bilen. Då blev jag ledsen, jag ville ju åka till mormor och morfar.

Det var jättekallt ute, så mamma lindade en filt runt mig, som jag fick sitta i, i bilbarnstolen i bilen, medan mamma och pappa rullade fram bilen utan att att den var igång, för att de skulle försöka starta den med startkablar. Men det gick inte, så jag fick gå in igen. Oj vad jag blev arg och ledsen då.

Pappa lyfte in min bilstol, för bilen skulle bärgas till verkstaden. Jag kröp upp och satte mig i den, och vägrade kliva ur den. Jag var rädd att de skulle lämna mig i så fall.

När bärgningsbilen kom så fick han som körde den igång våran bil. Då åkte vi till verkstaden själva och bytte batteri i bilen. Vi passade på att äta en seeen frukost i bilen med, klockan hade hunnit bli två på eftermiddagen. Som tur var hade jag hunnit få både välling och smörgås medan vi väntade på bärgningsbilen.

Som tur var kunde de hjälpa oss direkt på verkstaden, så med nytt batteri började äntligen resan till mormor och morfar, men jag blev ganska snabbt lite rastlös, jag hade ju ingen tv och hade väntat i flera timmar bara att få komma iväg.

När vi kom till Gävle stannade vi på Ikea för att titta efter en grind till mormor och morfars trappa. Det var kul, de hade leksaker där och en datorskärm som man kunde peka på så blev det olika färger på en sak man skulle färglägga. Tyvärr fanns inte det vi skulle ha, men vi fick toalettbesök och sånt avklarat i alla fall.

Jag var inte så sugen på att vi skulle åka ännu mera bil sen, det ville jag inte. Men jag blev nöjd när jag fick en välling i alla fall, och sen somnade jag en liten stund.

Sen åkte vi ända till Sundsvall, där vi också åkte till Ikea för att hitta den där grinden. Där fanns den som tur var, och mamma och pappa tyckte att jag hade varit så duktig under resan så att jag fick välja en leksak. Jag valde en groda, med vingar. Den kramade jag hårt sedan resten av resan.

Vi gick in på Coop sen och bytte blöja, och pappa handlade lite medan. Sen fick jag åka en leksaksbil som man stoppar pengar i, men jag blev jätterädd när den börjar röra på sig när mamma stoppat i pengen. Knas-mamma hade ju dessutom glömt att ta på mig säkerhetsbältet!

Men sen när mamma och pappa skulle försöka lura i mig en gång till att vi skulle åka till mormor och morfar, och att jag skulle behöva sitta i bilstolen igen, då blev jag verkligen jättearg! Herregud, hur lång tid ska det egentligen ta att komma till mormor och morfar?? Jag började syna det där som de sa om att vi ska åka till mormor och morfar hela tiden. Jag var arg ända tills mamma gav mig av min kalla hamburgare som de köpte till mig i Gävle, som jag inte åt upp då. Då blev jag nöjd, och när jag ätit upp hela den, och en välling till, så somnade jag sista halvtimmen innan vi var framme. Då hade vi hunnit sjunga de flesta barnsångerna vi kunde med.

När vi var framme väckte morfar mig, och då förstod jag att vi äntligen var framme. Blev jätteglad att få träffa mormor, morfar, Bettan, vovvarna och kissen. Klockan hade hunnit bli så mycket att brorsorna redan sov för natten, så dem fick jag vänta med att krama och pussa på till imorgon.

Efter att mamma och pappa ätit lite så bad jag nästan om att få sova, så trött var jag, och jag sträckte självmant upp händerna mot den uppställda resesängen uppe i köket när vi kom upp dit. Åh vad skönt det skulle bli att få sova i en säng efter en så låååång resa.


Lämna ett svar