Parmesanskålar

Här kommer recept på goda parmesanskålar, perfekta att använda som förrätt, att fylla med valfri fyllning. Vi har t ex testat med gamla klassikern skagenröra, men även med ruccola-gucka. En liten varning för känsliga näsor vid tillverkningen av dessa skålar dock, det luktar inget vidare med stekt parmesanost…

Ca 12 msk grovriven parmesanost räcker till ca 4 portioner

Hetta upp en teflonstekpanna på medelvärme. Bred ut ca 3 matskedar ost per omgång. Forma en tunn rundel med en stekspade och låt osten smälta tills den är gulbrun. Dra pannan från plattan och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta. Ta upp den och lägg den försiktigt över ett upp- och- nervänt glas. Tryck försiktigt ner kanterna runt om med hjälp av ett likadant glas. Låt kallna och stelna. Fyll med valfri fyllning. Mums!

Lämna ett svar