Skidskola och mormors fot

Igår kväll åkte vi upp till fjällstugan efter att mamma och pappa och Vila hade åkt hem. Vi frågade direkt efter var våra robotskor var när vi kom dit. Robotskor kallar vi slalompjäxor, för man ser nästan ut som att man går som en robot när man har dem.

Vi klev upp tidigt på morgonen idag, och åkte upp till skiduthyrningen för att prova ut pjäxor och skidor till oss. Vi skulle ju nämligen gå slalomskola idag. Men vet ni vad som hände när vi skulle gå ut från skidshopen? Jo, mormor skulle bära Tett nerför trappan, för att det var lite halt, och då ramlade hon och slog foten i trappan. Jättehårt så att det gjorde jätteont. Och Tett, han landade mjukt på mormor. Mormors fot svällde upp och gjorde jätteont.

Sen var det dags för skidskola. Vi fick ploga och åka lift, sen åt vi lunch hemma i stugan. Då gjorde mormors fot så himla ont att vi var tvungna att åka till sjukhuset i Östersund. Där fick vi vänta och vänta och vänta på att någon doktor skulle kunna titta på mormors fot. Men det var tur att vi åkte dit, för mormors fot hade gått av. Tokigt. Inte så konstigt att hon hade så ont. Vi fick gå och fika med morfar medan vi väntade, men vi var jätteduktiga på att vänta. Men stackars mormor fick stort gips på foten, och får inte gå på foten nu på 6 veckor. Typiskt.

På vägen hem åkte vi förbi Mc Donalds och fick mat där som vi åt på vägen hem. Och väl hemma i stugan igen hade vi lite måndagsmys innan det var dags att sova.


Lämna ett svar