Vild cowboy-gryta

 Bara namnet fick mig att vilja testa den här maträtten. Och gott blev det också, tyckte både vi och barnen.

 

Ingredienser (till ca 4 portioner): 

400 g grytbitar av rådjur (vi använde förstås älg istället)

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt eller 0,5 msk sambal oelek

3 dl viltbuljong (fond + vatten)

3 små paprikor

2 tomater

10 cm purjolök

1 burk svarta bönor (400 g)

1 burk vita bönor (ej i sås)

0,5 msk maizena (majsstärkelse)

salt, peppar

 

Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn dem tills köttet fått fin färg. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och skär i strimlor. Låt det bryna med köttet i någon minut. Tillsätt sedan buljongen och koka tills köttet känns mört, ca 30-40 minuter. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skär tomater och purjolök i mindre bitar. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Blanda ner allt i grytan och låt sedan koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red med maizena. Serveras gärna med nybakt bröd.

Lämna ett svar