Samlade berättelser

I mitten av februari var vi på vernissage på Västerås slott/Västmanlands länsmuseum, för att se min grissamling uppställd i monter, liksom ett stort antal andra samlingar. Åh så spännande att få se alla roliga samlingar, kanske nån samlat på konstigare saker än jag gör?

 

Jag hade antagligen kunnat fylla hela utställningen för mig själv med alla mina samlingar, t ex Kockums-grejor, landskapsdockor, luktsuddisar, autografer, Danielle Steel-böcker, Julia Roberts-filmer, Style-posters, Style-skivor, blåklockeglas och bokmärken. För att nämna några av dem. Men nu var det bara grisarna jag hade på plats. Däremot hade andra sina samlingar av smurfar, PEZ-godishållare, skor, påsar, kaffekoppar, cars, kaffeburkar, dockor och så vidare. Den kanske mest udda samlingen i mina ögon var en samling stänkflaskor (vet ni vad det är?), och jag kände att jag i alla fall inte är den knasigaste samlaren i alla fall. En annan spännande samling var apor som gjorde ser inte/hör inte-rörelser. Och den mest imponerande var nog den med PEZ-hållare, det var hur många som helst och väldig fina och roliga.

 

För er som har vägarna förbi Västerås under sommaren rekommenderar jag er varmt att ta er förbi Västerås Slott för att se utställningen Samlade berättelser, det är definitivt värt ett besök, även för såna som inte är samlare. Den håller på till 2 augusti.

Lämna ett svar