Mamma fyller år och jag får mitt namn (och en massa halsband)

I morse firade vi mamma med fika på säng. Sen åkte mamma och pappa och handlade på förmiddagen, och hämtade smörgåstårta. Björn och Jenny var hemma med oss. Sen kom mormor och morfar med, och Bettan.

Vi åt smörgåstårta till lunch och firade mamma, sen var det dags att börja förbereda för min namngivningsfest. Vi gjorde snittar, drinkar och dukade fint och blåste upp ballonger. Sen började alla ramla in; oldemor och oldefar, farmor och farfar och Emmelie och Keith, tills vi snart var alla. Då höll mamma tal, vi åt snittar och Emmelie sjöng fint och pappa spelade gitarr. Emmelie sjöng ”där ser du själv hur högt du når”, och nästan ingen kunde hålla tårarna tillbaka, så fint var det. Mitt i sången smällde en av champagnekorkarna och tyckte nog att det var dags att dricka skumpa 🙂

Vi skålade sen, för mig såklart, och åt snittar och snacks och pratade. Också fick jag en massa paket, även fast det var mamma som fyllde år. Jag fick en massa fina halsband, pengar och en liten virkad docka som hette Molly. Oj vad glad jag var. Mina fina brorsor hade skjortor i samma tyg som min klänning, och vi var jättefina alla tre. Jag hade fin rosett i håret med.

Det var fest hela kvällen sen, och vi grillade och åt middag på altanen senare. När nästan alla hade åkt hem eller gått och lagt sig var mamma, pappa, Björn, Jenny och Bettan uppe och pratade, drack vin och dansade, till jättesent.


Lämna ett svar