Semestern, so far

Jag har lyxen att vara ledig hela 5 veckor i sommar. Tre av dem har rasat iväg, samtidigt som det känns som att jag varit ledig en evighet. Vi började ledigheten med att jag blev erbjuden jobb sista arbetstimmen (jippie) innan Tård och barnen kom och hämtade upp mig på kontoret. Sen åkte vi vidare ner till Lidköping för att spendera helgen med Björn & Jenny (och en jäkla massa kebab-tallrikar). Vi hade sååå mysigt. Vi träffade Linda med familj också, och barnen älskade att leka ihop. På söndag bar det av ut till Läckö för Diggiloo-show, och barnen dansade och hoppade i hoppborgar och hade jättekul. Vi åkte hemåt Västerås när första halvan av showen var avverkad, för att möta upp lillebror med familj som skulle dyka upp senare under natten.

 

Första veckan

Tård begav sig upp och jobbade på måndag morgon (jag var ensam ledig med barnen första veckan). Jag, Daniel (brorsan) och hans Susann tog med oss alla barnen till Vallby och tittade på djuren och fikade och myste. Barnen älskar att leka ihop. Vi hann också med bad, shopping, grill och annat skoj innan de åkte hem på onsdagen. På fredag kom mamma och pappa ner, för att vara barnvakt till barnen lördag-måndag, då vi åkte till Helsingfors med Emmelie och Keith. Åh vad skoj vi hade 🙂 Det var mycket dricka i hytten, god mat, katastrofalt dåligt röj på dansgolvet, fik, kultur och spaning på glassknyckande fiskmåsar. Mycket, mycket skratt.

 

Andra veckan

Kommande vecka jobbade Tård med frilansgrejor och jag försökte underhålla barnen. På tisdagen åkte vi och tittade på när mamma blåste glas i Ramnäs, och resten av veckan packade vi och fixade. På onsdagen försökte vi hitta stugor man kan hyra via Tårds jobb, men trots bilfärd över stock och sten så hittade vi inte riktigt fram. Men ett bad hann vi med i alla fall (dvs de av oss i familjen som inte är badkrukor).

 

Norrland

På lördagen begav vi oss av norrut. Vi gjorde en avstickare till Ramnäs och hämtade mammas glas, och det var skönt att åka en annan väg upp än vad vi vanligtvis brukar göra, ombyte förnöjer. Vi hoppade även in i Bollnäs/Rengsjö och våldgästade Anna och hennes föräldrar. Barnen lekte med Elsa och Hugo och vi vuxna fikade. Skönt med en liten paus på vägen. Vi hade fram till Bollnäs ungefär passerat 700 loppisar, och jag hade inte fått stanna vid en enda, så vid stoppet i Rengsjö passade jag på, men hittade tyvärr inget (är på jakt efter ett paraplyställ, nån som vet någon som säljer sådana nuförtiden?). Framme i Västanå några timmar senare såg vi en nymålad fin gräddbakelse tona upp på gården, åh så fint huset blev när det blev målat. Kan knappt tro att det är samma hus. Vi bjöds på köttgryta, whisky och en massa vin såklart, och natten blev sen. Vi och pojkarna sov ute i stugan, och jag låg och tittade upp i taket innan jag somnade och kände igen stug-lukten från när jag som liten brukade sova där tillsammans med mormor och morfar. Minnen.

 

Dan efter målade pappa och Tård klart det sista på huset medan jag, mamma och barnen åkte upp till momma och Stig och fikade och åt. Och barnen busade såklart, men det gör de ju överallt. Momma stekte pannkakor och oj vad barnen åt (och jag, usch, kommer bli hård diet efter den här sommaren, pjuh). På kvällen grillade vi hemma i Västanå, mums.

 

Torringen

På måndagen åkte jag, mamma och barnen ner till Fränsta medan pappa och Tård målade det sista på huset. Vi lämnade barnen hos Bettan och åkte och inhandlade matvaror för ett par dagars vistelse i Torring-stugan. Sen fikade vi hos Bettan och tog med henne upp till Västanå. Vi hittade Bajs-tröjor på leksaksaffären i Fränsta till Tett och Moltas, kan lova att det var en succe. Sen bar det av upp till Torringen. Oj, oj. Helt klart höjdpunkten på hela semestern. Lugnet, vattnet, utedasset utan toalettdörr, fri från elektricitet, mobilmottagning och andra människor. Åh. Dessutom kom solen med oss dit, så vi tillbringade kvällen på sandstranden med drinkar i handen och firade att huset var färdigmålat. Också badade jag och barnen, finns inget så fridfullt och mysigt som ett kvällsdopp i Torringen.

 

På tisdagen var vädret inte lika fint, så vi begav oss hemåt igen från Torringen. Jag och Tård åkte ner till Fränsta en sväng med barnen, och sen åkte jag och Bettan ut på en liten tur med småttingarna. Moltas fick besök av en av mina tremänningar som är ganska jämnårig med honom, så de lekte och hade skoj. Jag och Bettan hittade både loppisar och leksaker, och bushus. Kul!

 

När vi kom hem fick vi god regnbåge till middag, och sen blev det prat till SENT på natten. Tror klockan var över tre när jag och mamma gav upp. Pjuh. En fördel med att vänta så länge med att gå och lägga sig var att det hunnit bli ljust ute igen, så det var lättare att hitta till stugan… Som tur var sov barnen ända till halv tio morgonen efter i alla fall, så det blev ingen större sömnbrist.

 

Härnösand

På onsdagen var det dags att bege sig till nästa destination, Härnösand (för att hälsa på brorsan med familj). Vi stannade i Sundsvall och sprang omkring på lite shopping där innan vi kom fram till Härnösand. Barnen (både deras och våra) var superglada att ses, och härjade runt som galningar. Ända tills vi åkte hem två dagar senare, pjuh.  

 

På torsdagen besökte vi Technichus, som var ett experiment- och äventyrsställe, som en mini-version av Tom Tits, där vi lekte, experimenterade, klättrade och fikade. Sen fick jag och Tård ett par timmars shopping på egen hand i Härnösand medan Daniel och Susann fixade lunch till barnen. Vi tog en toast vid vattnet och shoppade sedan loss lite. Mycket reor den här tiden på året, me like. Sedan blev det en tur till en stor lekpark med pingisbord, gungor, linbana, rutschkanor och annat. Skoj 🙂 På kvällen käkade vi gott och barnen härjade sig själva till sömns… Dagen för hemfärd, fredag, hann vi med en fotosession med barnen och en tur till Höga Kusten innan vi begav oss hemåt. Höga Kusten hade jätterolig lekpark med vattenlek och annat skoj. Moltas var totalt genomblöt när han lekt klart, så efter fikat fick vi byta kläder på honom innan vi började rulla hemåt. Klockan var mycket men vi gjorde ett snabbt stopp i Sundsvall för att handla mat på McD och kolla om Telia i Sundsvall mot förmodan hade någon iPhone kvar (det hade de såklart inte). Sent på natten kom vi hem, o
ch idag har vi ägnat åt att städa, packa upp, tvätta och uträtta ärenden och annat skoj. Imorgon kväll dyker Björn och Jenny upp, och innan dess ska vi hinna med lite förberedelser inför nästa veckas namngivning, 35-årsdag, 6-årsdag och Moltas skolstart. Pjuh. Men kul ska det bli. Och sen har vi en vecka till när vi kan pusta ut, som avslutas med 30-årsfest på helgen. Sen följande helger fram till slutet av september är fullbokade med allt möjligt skoj som fester, weekend-tripper och bröllop bland annat. Tjohoj!

 

Bilder från Härnösand kan ni se här, och bilder från Torringen kan ni se här. Fler bilder kommer upp så småningom… Ledorden för semestern hittills blir i alla fall högt tempo och gapskratt. Kan knappt minnas när jag skrattat så mycket som jag har gjort den här sommaren, vi har haft fantastiskt roligt, trots att det varit lite smått hysteriskt.

Lämna ett svar