Små lyckliga ögonblick

Läste en bok för ett tag sedan där man fick till uppgift att varje dag skriva ner vilka händelser under dagen som gjort en glad respektive vilka som gjort en ledsen/nedstämd den dagen.

 

Jag har inte kommit så långt att jag börjat skriva ner det än, men däremot har jag börjat tänka på det. Börjat tänka på vilka ögonblick på dagen som gör mig så lycklig att jag ler eller skrattar, eller bara mår bra, och vilka som gör mig ledsen och trött. Och jag har kommit fram till att mina dagar till största delen är fylld av små härliga ögonblick. Som när Tett kommer och kryper ner mellan oss i sängen och kramas. När Vila ropar "mamma" när jag kommer hem från jobbet och kommer springades emot mig. När jag kan sitta kvar i bilen och lyssna färdigt på en bra låt som spelas på radion, för att jag inte känner någon stress över att gå in till jobbet trots att jag egentligen har mycket att göra. När Moltas kryper upp hos mig i soffan eller kramar mig så hårt att jag nästan går sönder innan han somnar. När jag känner lukten av sol eller kanske av nyfallet regn, och när det kommer en vindpust in genom fönstret och svalkar i värmen. När jag får ett mail från nån jag inte hört ifrån på länge, när jag får veta att någon ska få bebis, när jag klarat av ytterligare nån sak på listan, när jag får beröm för vem jag är, vad jag gjort eller bara för vad jag har på mig. När någon ler mot mina barn, eller mot mig, och jag ser på deras leende att de, liksom jag, tycker att mina barn är världens vackraste. När Moltas vill ha hatt på skolan fast ingen annan har det och när han stolt säger "jag tycker i alla fall att rosa är fint" när någon killkompis som inte förstått det säger att det är en tjejfärg. När Vila kommer och tar min hand och säger "mysa liten stund i soffan?". När min man ser på mig och jag ser i hans ögon hur mycket han älskar mig, när lillasyster ringer och är glad för att hon har nåt skoj på gång, eller när min andra lillasyster ringer mig för att berätta att hon hittat ett par skor jag vill ha, och jag förstår att hon tänkt på mig. När brorsan ringer och frågar om råd för sånt en storasyster ska kunna svara på, när mormor gjort ett hjärta till mig för att jag är hennes hjärta, och när en kompis berättar att hon saknat mig. För att bara nämna några av dem…

 

Vilka är dina små lyckliga ögonblick?

En kommentar till “Små lyckliga ögonblick”

Lämna ett svar