Luciatåg, två gånger

Idag åkte vi till Stockholm efter frukost. Vi åkte in till city först, för mamma skulle lämna tillbaka en massa grejor hon lånat till en fotografering. Där klädde vi om till lucia-kläder, och det var många som såg oss i bilen som tyckte att vi var fina. Sen åkte vi till oldemor och oldefar, vi köpte med oss Happy meals till oss barn. De vuxna skulle äta smörgåstårta och fira oldefar som fyllt år.

Vi lussade för oldemor och oldefar (och farmor och farfar som också var där) när vi kom dit. Vi sjöng sankta lucia, och alla tyckte att vi var jättesöta. Mamma hade lucia-krona på sig också, och pappa hade stjärngosse-strut.

Sen åt vi lite, lekte och fikade. Oldemor hade gjort två tårtor, en med godisbilar på. Den gillade vi. Och kladdkakan med 🙂 Efter fikat gick vi ut och tittade på farmors nya bil. Den var grön och fin må ni tro.

Sedan packade vi ihop oss och tog på oss lucia-kläder igen för nästa lucia-uppträdande. Vi skulle nämligen lussa för mormor och morfar med som också var i Stockholm. Oj vad de blev glada när vi stod utanför deras dörr och överraskade med lucia-sång 🙂

Vi fikade där också, också fick vi chokladkalendrar. Eftersom det redan var den 13 december idag så fick vi öppna 13 luckor på en och samma gång. Gissa hur mycket choklad det blev!!

Mormor och morfar hade varit i London och hälsat på Emmelie och Keith, och köpt med sig ugglor till våran julgran där. Ni må tro att mamma blev glad, hon började nästan gråta. Och det var inte så konstigt, för ugglorna var verkligen jättefina.

Sedan åkte vi hemåt igen, och vi somnade gott alla tre i bilen. Det är jobbigt att lussa vill vi lova!

Lämna ett svar