Tjock pepparkaka

I morse fick vi kliva upp lite extra tidigt, sen var det dags att bli Lucia och pepparkaka. Men oj vilken tjock pepparkaka jag blev, för vi var tvungna att ha våra lussekläder utanpå våra ytterkläder. Först blev jag jättearg för det, men sen när jag såg att mamma och pappa tog på Vila luciakläderna utanpå hennes ytterkläder med gick jag med på att göra det. Sen tyckte jag att jag såg ganska rolig ut när jag tittade mig i spegeln. En jättetjock pepparkaka liksom. Sen när vi var på väg till dagis och mamma frågade vad vi var för nåt sa jag ”en tjock pepparkaka”, och mamma och pappa skrattade massor.

När vi kom till dagis var det många tjockisar där, och åh vad jag skrattade när jag fick syn på Jacob, jag pekade på honom och sa ”ha, ha, du är också en tjock pepparkaka”.

Sen fick föräldrarna (och Moltas som hade tomteluva på sig) gå och ställa sig på berget så sjöng vi barn för dem sen. Vi sjöng Sankta Lucia, Pepparkaksgubbarna, I ett hus och några andra sånger. Sen fick vi applåder, och fika. Det var gott med fika. Vila fikade mest av alla tror jag.

Pappa och Moltas sa hej då efter fikat och mamma hjälpte mig och Vila in för att ta av oss ytterkläderna för att få frukost. Men vi tog på oss pepparkaks- och Luciakläder så vi hade det hela dan sen nästan. Det är kul att lussa!


Lämna ett svar