Första badet och hem från BB

I dag var en stor dag för mig. För det första så skulle jag ju få komma hem i dag. Det skulle bli väldigt spännande! Efter frukosten så kollade barnläkaren på mig. Han hörde ett litet blåsljud på hjärtat, så en läkare ska lyssna igen när jag ska tillbaka för att göra PKU-provet. Han sa att det nog inte var nån fara, men att vi skulle veta att det fanns där i alla fall. Också berättade han för mamma och pappa att vi skulle få komma tillbaka för att göra en kontroll av mina höfter, för tydligen är det större risk att det är nåt fel på dem när man har legat med rumpan neråt i magen som jag gjorde. Men han tyckte att höfterna verkade helt ok när han böjde och bände i mig i alla fall.

Sen så kom en sköterska som skulle kolla på mamma innan vi skulle skrivas ut, och hon hjälpte mamma och pappa att visa hur de skulle göra när de skulle bada mig sen. Jag gillade verkligen att bada, jag somnade nästan i det sköna vattnet. Men när pappa tog upp mig ur vattnet blev jag jätteledsen, det var ju alldeles iskallt…

Sen skulle mamma och pappa på föräldrainfo på BB, det var ganska så trist tyckte jag, så jag sov mest hela tiden. Några av de andra bebisarna var ledsna och hungriga och skrek en del, men jag var jättesnäll. Och jättetrött efter bad och allt.

Sen kom en barnmorska och pratade med mamma och pappa om allt innan vi skulle skrivas ut, sen bytte vi om för att ta lite familjebilder på BB innan vi åkte hem. Sen fick jag byta om igen, till jeans såklart, för det hade pappa bestämt att jag skulle ha på mig när jag åkte hem från BB. Vi tog vårt pick och pack och kom därifrån vid halv tre-tiden ungefär (pappa hade fått springa upp och ner med grejor till bilen några gånger innan vi gav oss av med). Jag och mamma satte oss på en bänk utanför sjukhuset (utomhus för första gången i mitt liv!!) medan pappa gick in och köpte en lyckogris till mig som jag skulle få ha i barnvagnen. Sen på väg till bilen mötte vi en mamma från mamma och pappas föräldragrupp. Hon blev alldeles rörd av att se mig. Hon ska inte få sin bebis förrän i september, så hon har ett tag kvar. Min första biltur, som var vägen hem från BB, minns jag inte så mycket av, för jag sov hela tiden. Trots att pappa stannade på två Statoil för att fylla på luft i däcken och handla frukost…

När vi kom hem så vaknade jag i alla fall, och mamma och pappa gick runt och visade vårat hem för mig. Där som jag ju redan bott ganska länge, fast inte kunnat se eftersom jag varit inne i mammas mage. Men jag kände igen alla ljud och så i alla fall. När vi varit hemma en stund så kom farmor och farfar och oldemor och oldefar på besök igen. Jag var lite vaknare i dag än vad jag var i går när de var på besök på BB, det var de glada för, så de fick se mina ögon. Farfar knäppte en massa kort, släkt- och generationsbilder och annat.

När de gått myste vi lite jag, mamma och pappa, och sen fick jag komma ut på min första tur i barnvagnen. Den gick till oldemor och oldefar. Där hämtade vi farbror Björn och hans Malin, som skulle äta middag med mamma och pappa på kvällen. Strax efter att de gått hem så ringde mormor och morfar och sa att de var här. Pappa gick ner och öppnade åt dem, och sen fick jag hälsa på mormor, morfar och storebror Baloo för första gången. Det var spännande, men storebror var allt lite skeptisk till vad jag var för liten filur. Mormor och morfar tyckte jag var världens sötaste förstås. De hade med sig en hel låda med presenter till mig. Mormor hade köpt en massa fina kläder, och av morfar fick jag en traktor, höbals-press och lite andra bonde-saker, för att jag ska lära mig hur sakerna ser ut tills jag ska hjälpa morfar på bondgården sen när jag blir lite större.

En kommentar till “Första badet och hem från BB”

Lämna ett svar