Du har väl anmält dig till donationsregistret?!

86% av Sveriges befolkning kan tänka sig att donera sina organ för transplantation och/eller forskning efter sin död. Endast 15% är anmälda till donationsregistret. Om man inte är anmäld som donator när man dör så får anhöriga ta beslutet om hurvida dina organ ska doneras, och då blir svaret oftast nej.

Så om du tillhör de 86% som kan tänka dig att donera men inte är anmäld till donationsregistret surfa in på livsviktigt.se och anmäl dig nu direkt.

Om du tillhör de 14% som inte kan tänka dig att donera, eller om du tillhör de som kan tänka dig, men inte får tummen ur att göra det någon gång, så kan du ju leka med den här tanken:

”Borde inte de som är anmälda till donationsregistret ha förtur på organ om de själva hamnar i en situation där de behöver ett.”

Så är inte fallet, och det är väl varken realistiskt eller helt rättvist att det blir så heller. Men tanken borde göra att de flesta blir angelägna om att hjälpa sina medmänniskor, eftersom man troligvis själv hoppas få ett organ om man själv hamnar i den situationen att man behöver ett.

När du har anmält dig så kan du också passa på att tipsa en vän.

Källa och inspiration: Dokumentär i P3

3 reaktioner till “Du har väl anmält dig till donationsregistret?!”

Lämna ett svar