Nyårsaftonen – Långpromenad, tomtebloss och fyrverkerier

Idag vaknade jag vid åtta på morgonen, sen myste jag med mamma en stund, och sen läste jag boken. Försökte få mamma att läsa med, men hon var sååå trött.

Efter frukost så tog vi oss en långpromenad i vintervädret, jag, mamma, pappa, mormor, morfar, Vilmer och Ceylon. Vilmer var jätteglad och busade som en galning i snön. Jag åkte vagn och tyckte det var sådär. Men efter en liten stund somnade jag gott i vagnen, och sov hela promenaden sen. När vi kom hem så fortsatte jag sova en stund efter en flaska välling. Jag var iskall om händerna när vi kom in, så det var skönt att krypa ner i en varm säng och sova en stund till.

Under tiden jag sov så åt mamma, pappa, mormor och morfars nyårslunch och drack vin (alkoholfritt till mamma och bebisen såklart). De åt krabba, det var jättegott sa mamma. Men pappa gillar inte skaldjur så värst, så han åt gulaschsoppa. Knasboll!

När jag vaknade så myste jag med mormor och morfar och fick lite lunch jag med, medan mamma och pappa åkte till Vemdalen och handlade lite. De åkte igenom Vemdalsbyn, och där var det jättefint berättade de när de kom hem, för de hade ställt ut marschaller på båda sidor vägen genom hela hela byn. Åh vad fint sa mamma som blev alldeles tårögd när hon berättade om det.

Sedan kom Emmelie hem också, och då var det dags att göra sig nyårsfina och fixa nyårsmiddagen. Alla var jättemätta efter den sena lunchen, utom Emmelie, så när det var dags för middagen så orkade ingen äta så mycket av varken förrätt eller varmrätt. Och efterrätten bestämde vi oss för att vänta lite med, trots att det innebar att stackars Emmelie inte hann få nån efterrätt, för hon skulle iväg på party. Mamma och pappa skjutsade iväg henne, och sen när de kom hem så spelade de kort med mormor och morfar medan jag kollade på film (fast jag var med och hjälpte till och spelade lite poker jag med). När de äntligen spelat klart så var det dags för efterrätten! Mamma gjorde marängsviss och satte i tomtebloss som mormor och morfar tände. Åh vad spännande. Tårta, tårta sa jag och skrattade åt tomteblossen. Men jag hade förstås gärna velat att de skulle sätta i nya när de gamla brann upp, men det gjorde de inte 🙁 Sen var jag inte så sugen på marängsviss sen ändå, jag tyckte mest att det såg roligt ut…

När vi dukat undan efterrätten spelade de andra kort en stund till, och sen var klockan nästan nytt år. Jag hade varit vaken jättelänge!! Men jag började allt bli lite trött, så det var tur att det var så kort tid kvar tills vi skulle skåla i champagne. Det här är mitt första nyår som jag är så stor så jag orkar vara vaken ända till midnatt. När det bara var några minuter kvar så klädde vi på oss kläder (jag var himla snygg i monstertofflor och pälsmössa) och gick ut för att skåla i champagne på bron, och titta på alla fina fyrverkerier. Jag tyckte att det var lite otäckt först när det smällde så mycket, men jag var trygg i pappas famn. Och vad fint det var med alla färger på himlen!! Knas-mamma ville att jag också skulle dricka champagne, men det ville jag då rakt inte! Så gammal är jag inte än, även om champagnen var alkoholfri.

När vi skålat klart och tittat på alla fina fyrverkerier tills vi var alldeles förfrusna så gick vi in och la oss. Oj vad alla hade varit vakna länge. Och tänk att nu är det ett helt nytt år. Det år då jag ska bli storebror!! Vi somnade fort allihop och det blev alldeles knäpptyst i stugan. Men ute smällde raketer och smällare långt efter att vi somnat gott…


Lämna ett svar