Åker tillbaka till fjällstugan och mamma och pappa åker till Östersund

I morse sov vi inte riktigt lika länge som vi har gjort de senaste dagarna, och det var tur det, eftersom vi skulle åka tillbaka till fjällstugan igen idag, och ville hinna dit innan mamma och pappa skulle åka iväg till Östersund.

Jag, mormor, Emmelie och vovvarna packade in oss i bilen och åkte mot stugan. När vi började närma oss ringde vi till mamma och pappa och bad dem flytta bilen så vi skulle komma in med mormor och morfars bil. Det är jättehalt uppför backen och svårt att få plats med båda bilarna. Så pappa gick iväg ut och skulle åka ner och vänta på att vi skulle komma, och åka efter oss och ställa sig bakom mormor och morfars bil, eftersom mamma och pappa skulle åka iväg igen snart. Men vet ni vad som hände då? Då körde pappa fast i en snödriva på vägen ner. Så när vi kom fram så stod mamma och pappa och försökte skotta loss bilen, och en annan bil hade stannat och försökte dra loss våran bil ur snödrivan, eftersom den stod fast mitt i backen upp till hotellet. Det var varken plogat eller sandat upp till hotellet, så alla bilar hade svårt att ta sig upp. Men till slut efter mycket skottande och med hjälp av bilen som drog loss bilen så kunde pappa backa ner till oss där vi stod och väntade. Sen försökte mormor köra upp, men det var för halt, så vi fick parkera nedanför backen och gå upp. Mamma kom ner också och hjälpte till att bära upp alla grejor, och sen hann jag bara kramas lite med mamma och pappa innan de var tvungna att säga hej då för att hinna i tid till Östersund och lämna in bilen innan verkstaden stängde.

På kvällen så myste jag bara med mormor, Emmelie och vovvarna i stugan. Och morfar när han kom sedan lite senare. Och mamma och pappa myste, bodde på hotell, åt gott, gick på bio och frös i kalla Östersund.

Lämna ett svar