Annandagen – Snowracing och hotellmys

Efter en rejäl sovmorgon (jag har blivit en riktig sjusovare må ni tro, undrar om det är fjälluften eller den totala tystheten här som gör det) så åt vi frukost och packade sedan på oss kläder för att hinna vara ute och busa en stund innan det skulle bli mörkt (det blir mörkt redan klockan tre här, så man har inte så många timmar på sig om man sover till halv tio som jag gör nuförtiden).

Alla följde med och skulle åka pulka, mormor, morfar, Bettan, mamma, pappa och jag! Jag fick åka snowracer upp till hotellet och backarna idag, pappa drog upp mig. Det var mycket coolare än att åka pulka. Sen när vi kom upp till pulkabacken så skulle jag och pappa åka ner. Men jag blev lite arg på pappa när han skulle åka med, det går mycket snabbare om jag får åka ensam. Men han åkte med i alla fall 🙁 Men sedan åkte jag pulka med, då fick jag åka själv. Vi åkte i hoppet (bump-bump) med, det var skoj. Sen höll pappa på och ramlade och busade med mig i snön, så jag började också kasta mig som en galning i snön. Sen råkade jag köra rakt in i mamma när jag kom på pulkan i högsta fart, så hon ramlade baklänges och landade på Snowracern som stod bakom henne. Oj vad alla skrattade då, det såg jättekul ut.

När vi åkt pulka och busat en stund i snön så åt vi lunch och fikade på hotellet. Mamma och pappa hade lovat att vi skulle fika, men sen skulle de ändå tvinga i mig mat, typiskt!! Jag åt inte så mycket, men sen lyckades jag lura med mig morfar och köpa en glass ändå, även fast jag inte ätit upp maten. Tacka vet jag mormrar och morfrar som man får som man vill för 😉

Efter alla ätit klart så gick vi och satte oss i hotellets mysiga rum med brasa och myste. Åh vad det var mysigt. Men eftersom jag har myror i brallan satt jag inte längre än att jag ätit upp glassen, då jag tjatade med mig både mormor och morfar på rundtur runt hotellet. Pappa somnade i soffan vid brasan och mamma och Bettan satt och slappade medan jag sprang runt med mormor och morfar. Sedan gick vi hem allihop och pappa och jag åkte snowracer hela vägen ner till stugan. Mamma och Bettan åkte på varsin pulka ner, och mamma kom med en faslig fart och körde om mig och pappa. Orättvist!

Tillbaka i stugan så somnade jag och sov middag en stund, det var skönt det. På kvällen sedan åt vi middag och tittade på film och myste i soffan. Också busade jag med alla mina saker med, målade, la pussel och byggde med mina verktyg. Jag fick vara vaken till ganska sent, jag tror minsann mamma och pappa hoppas på sovmorgon imorgon med 😉


Lämna ett svar