Hem från Göteborg och bajsar i pottan

Idag sov jag länge igen. Och råkade kissa i sängen hos mamma och pappa. Dumt. Så då fick vi kliva upp för att tvätta ur lakan och byta på mig och allt. Vi la oss i soffan en stund sen istället och myste och tittade på Emil.

Efter frukost så spelade pappa och Tedde sin inspelade låt som deras grupp har gjort. Jag tycker den är jättebra, så jag ville att Tedde skulle sätta igång den om och om igen (de har en liten skrubb vid vardagsrummet där de har datorn med musik i, så jag hjälpte till att gå in och trycka igång låten så fort den tog slut, vilket den gjorde ganska fort, för den är jättekort). Jag dansade och var alldels vild till låten varje gång. Sen lyssnade vi på Backwaters nyinspelade skiva med, den var också jättebra, men inte lika bra som pappa och Teddes låt!

Sen gick vi ut en sväng för att busa i snön. Det var jätteskoj. Vi hittade en lekplats där jag och Jenny klättrade, sen kastade jag, Tedde och pappa snöbollar. Men det var inget snöbollsväder direkt, så man fick krama snön jättelänge för att få till en snöboll. Men jag kom på att jag kunde kasta snö ändå, utan att göra snöbollar av den. Det var mest Jenny som blev drabbad av det…

När vi kom in igen fick jag mat och sedan vilade jag en stund medan de andra åt indisk lunch. Mamma väckte mig sedan när det var dags att ta en promenad ner till tåget för att åka hem. Jag var trött och tjurig när jag blev väckt, som vanligt, men sen tyckte jag att det skulle bli spännande att åka tåg igen. Fast trist att säga hej då till Tedde och Jenny på stationen sen 🙁

Tåget var jättefullt, så det satt folk på nästan alla platser. Det var lite rörigare än när vi åkte till Göteborg, men jag fick titta på film efter en stund på min dvd-spelare. Det var ok. Jag fick se Herkules, men det var inte förrän jag till slut förstod att det var roligare med hörlurar/ljud än utan som jag blev fängslad av filmen. Många många barn kom fram och undrade vad jag tittade på. Det var nog många som var avis på min julklapp 🙂 Vi fikade bulle även på hemresan, det var lika gott nu med. Åh vad jag gillar tågfika.

När vi kom fram till Stockholm gick vi direkt till pendeltåget som skulle ta oss hem till Spånga. Vi behövde nästan inte vänta alls. Och när vi kom till Spånga åkte vi hiss. Det tycker jag är jättekul! Särskilt att få trycka på knapparna.

Väl hemma så var klockan ganska sent, men jag lekte ändå en stund med mina leksaker, som jag alltid är lika glad att leka med när vi varit bortresa. Och vet ni vad jag gjorde sen, precis innan jag skulle gå och lägga mig? Jag bajsade i pottan för första gången. Duktigt va? Men jag tyckte att det var rätt äckligt med bajset i pottan, så hädanefter kommer jag nog att välja att sitta på toaletten istället när jag ska bajsa, eller göra det i blöjan (fast det vill helst inte mamma och pappa)…


Lämna ett svar