Hemma med mormor på förmiddagen, hälsar på hos Elvy

Idag så var mormor hemma med mig på förmiddagen, och morfar och Bettan åkte till Träporten och stekte pannkakor och serverade mat. Mormor åkte också dit sen, då var jag hemma med Emmelie. Också kom Daniel en sväng med, det var kul! Men vet ni vad irriterad jag blir på Bettan och Emmelie och Daniel? Jo, för de säger ”mamma” till mormor hela tiden. Och det spelar ingen roll hur mycket jag trätar på dem och säger att det ju är MORMOR och inte mamma, men de envisas ändå med att säga mamma. Knasbollar. Och inte nog med det, de säger dessutom ”pappa” till morfar. Tänk att man ska behöva lära dem allting! Mamma och pappa är ju hemma i Stockholm ju…

På kvällen kom mormor hem och hämtade mig också åkte vi och hälsade på hos Elvy och Sven. Elvy är mormors moster. Det var jättekul där, hon hade massor med leksaker och pussel och grejor. Och en jättesöt svart liten hund som heter Molly. De hade goda äpplen i en skål med, men när jag frågade mormor om jag fick äpple så sa mormor ”usch, det är surt med äpplen”. Men jag ville ändå ha äpple, så efter lite tjatande så fick jag äntligen mitt äpple. Och då berättade jag för mormor att det var minsann inte alls surt, utan det var GOTT.

När vi hade varit hos Elvy och Sven ganska länge så upptäckte jag att jag råkat kissa igenom min blöja, så då sa jag till mormor att vi måste åka hem för att jag hade bajsat. Jag brukar säga att jag har bajsat när jag har kissat igenom så att det är vått igenom byxorna och allt. Så då packade vi ihop och skulle åka hem. När mormor satte mig i bilbarnstolen så råkade låset i stolen hamna under mitt ben, så då sa jag ”ont benet mormor” och då rättade mormor till det. Jag sa att jag ville ha boken att läsa med på vägen hem, men mormor hade redan hunnit sätta sig fram då och spänt fast sig för att åka. Men när jag hörde att hon skulle protestera så sa jag ”nej mormor, inte sen”, för jag förstod nog allt vad hon tänkte säga.

När vi kom hem sen somnade jag och mormor gott.

Lämna ett svar