TÅG med Emmelie till mormor och morfar

Mamma kom och väckte mig jättetidigt imorse. Jag var så trött så trött, och när hon skulle tvätta mig och byta blöja på mig i soffan (för att Emmelie och Alex skulle kunna göra sig iordning i badrummet samtidigt) så ville jag bara mysa och ha kudden och filten och sova i mammas famn. Men jag fick inte det, och då blev jag jätteledsen. Det hjälpte inte hur mycket mamma berättade att jag och Emmelie skulle åka tåg till mormor och morfar, jag var alldeles för trött och ville bara sova. Knasigt av mamma och pappa att låta mig vara vaken så sent igår när de visste att jag skulle behöva kliva upp så tidigt!

När mamma till slut ändå fått på mig kläderna så ropade pappa från köket att frukosten var klar, så då gick vi in dit, och jag fick äta min gröt och dricka jos. Det var gott efter en stund, när jag vaknat till lite. Emmelie och Alex åt också frukost, och sen var det en himla rusch för att hinna borsta tänder och packa iordning det sista och slänga oss ut i bilen. Vi var som vanligt lite sent ute, men som tur var så var det inte så mycket trafik in till stan, så vi hade ändå gott om tid på oss när vi väl kom dit.

Jag hade hunnit bli på strålande humör innan vi kom fram till stan, och pratade och pratade om att jag, Emmelie och Alex skulle åka tåg till mormor och morfar. Och vet ni? Inne på tåget så fanns det en rutschkana i den vagnen där vi skulle sitta! Jag sprang direkt dit och skulle provåka. Mamma och pappa kom in i tåget med och sa hej då, men jag hade knappt tid att krama dem. Jag ville ju leka ju, och åka tåg! Men jag vinkade lite till dem genom fönstret i alla fall, men mest lekte jag bara. Stackars Emmelie och Alex tyckte mamma och pappa när de såg hur de fick springa fram och tillbaka och jaga mig när jag lekte och lekte…

I Uppsala skulle Alex kliva av tåget, så vi sa hej då till honom och vinkade. Sen ville jag fortsätta leka. Vi hann med att lägga pussel, fika och titta på film också på vägen upp till mormor och morfar. I Bräcke stod mormor och väntade på oss när vi kom. Åh vad kul att se henne igen! Sen åkte vi till Träporten och hälsade på morfar och Bettan med, och hem till mormor och morfar och sa hej till alla djuren. Vilmer blev jätteglad när han fick se mig. Och jag blev jätteglad när jag fick se honom också. Jag ville direkt att mormor och morfar skulle plocka fram min cykel och mina leksaker, så jag tog med dem upp till övervåningen och visade var de var!


Lämna ett svar