Disketter

Häromdagen när jag städade i skåpen hemma så hittade jag en låda med disketter. Eftersom Apple sedan många många år tillbaka plockat bort diskettläsarna ur sina macar så tänkte jag att man kanske skulle ägna en stund framför pc:n för att lägga in alla disketters innehåll på datorn och bränna ner det på en cd-skiva istället. Mest för att spara plats i skåpet, men kanske även för att ha nån nytta av innehållet, för förhoppningsvis är väl diskettläsare snart ett minne blott även på pc:ar.
Den tanken kostade mig ungefär 3 timmar i arbetstid. Ja, det var så lång tid det tog att lägga över de ca 70 disketterna på datorn och sedan bränna en skiva av innehållet. Och då vill jag förtydliga att mina 70 disketter bara totalt hade en storlek på ca 68 MB.
Man kan lugnt konstatera att disketter vare sig är ett särskilt snabbt eller rymligt media. Så tack och lov och halleluja för att disketter är ett media som är så gott som borta från denna värld…
PS. Har ni otur kommer ni kanske nån gång i framtiden att få se vad som låg på de här disketterna här på twum… såsom mina första hemsidor t ex… (om de ser ut som jag kommer ihåg i huvudet så är jag dock tveksam till att publicera dem, jag kommer antagligen att förstöra min yrkesstolthet helt). DS.

En kommentar till “Disketter”

Lämna ett svar