Utemat?

Jag har ett mysterium som jag behöver hjälp att lösa. Det är så här att vi i min familj är väldigt duktiga på att låta bli att laga mat. Och då är det inte så att vi äter fil eller mackor istället till middag, utan vi köper hem färdiglagad mat från restaurang. Vi har diskuterat saken många gånger och även bestämt minst hälften av gångerna att vi ska bli bättre på att laga mat och sämre på att köpa hem färdiglagat. Men nånstans där på vägen överväger ändå lyxen av att bo i storstan och ha all världens kök runt hörnen, och vad sjutton ska man göra om man bara bara är sugen på indiskt? Jo, man kan ju förstås laga indiskt själv. Men efter att ha gjort ett par tappra försök är det bara att inse att man inte är någon kung i köket. Och tänk vilken tid det tar, jämfört med de 20 minuter det tar att åka och hämta det färdiglagat på restaurang…

Men nu till mitt mysterium (det är inte att pengarna bara rasar iväg när man köper färdigmat, för vi har gjort ett test med att laga mat själva under en viss period, och vi har likt förbannat lika lite pengar kvar ändå)… Men disken! Hur i sjutton kan det vara så att trots att man i stort sett aldrig lagar mat har SJUKT mycket disk hela tiden? Hur kan man varenda eviga dag lyckas fylla diskmaskin OCH diskbänk med skitig disk? Var finns den logiken? Den ingick inte i min 3-åriga ekonomiska gymnasieutbildning iaf… Ok, tallrikar gör man av med ändå, och även bestick och glas. Men ändå. Jämfört med all disk som borde bli när man lagar mat (kastruller, stekpannor, matlagningsbyttor), hur kan man då dag efter dag fylla diskmaskin efter diskmaskin och diskho efter diskho med disk?? Hjälp, jag förstår inte!!!

15 reaktioner till “Utemat?”

 1. Men miljön…
  …får ta smällen istället då antar jag?

  Iofs är väl inte en diskmaskin så miljövänlig, men frågan är om inte det där är värre?

  Ja, ja. Disk, miljö, ekonomi, nyttighetsfaktor… det är mycket att väga in i detta nästan omöjliga beslutsfattande.

 2. Fasiken Leijon…
  …nu har du precis ratat alla mina äta-ute-försvar. Jag är ju av stolt arbetarklass, betyder det att jag behöver hålla tillgodo med matlådor i resten av mitt liv?

  Och ang dina ekonomiska råd:

  1. Ungar är billigare än krognotor och biobesök

  2. Vi duschar för det mesta i vatten

  3. Om vi har en son som försörjer oss genom att vara en välbetald tv-stjärna lär vi knappast kunna kalla oss arbetarklass längre, och det vill man ju inte riskera…

 3. Mitt råd..
  ..är att införa någon form av tracking-system för disken, där man utreder varifrån disken kommer och hur man unviker den.. Kanske kan börja med post-it lappar på varje pryttel, och sen när man har diskat så samlar man upp lapparna ur avloppsnätet och kollar var allt kom ifrån egentligen.

 4. Disk
  Det är väl inte så konsikgt med all disk tycker jag.

  Även om Ni ”äter påse” varje dag måste Ni väl anväda tallrikar och bestick? Sen tar Ni kanske och lägger över mat/sallad/diverse i andra skålar?

  Iof slipper ni ju kastruller och b

 5. Tips
  Ta ett tips från en erfaren ungkarl: Köp på er MASSOR av papptallrikar, plastbestick och plastglas. Det är billigt och smidigt som fan. Ingen disk, inga problem.

  Ja, jag är killen som har plastöverdrag över soffan också. 😉

 6. Lägg ned, är mitt råd
  Matlåda och innemat är såååå arbetarklass, som vi brukar säga på MacWorld.

  Släpp dig själv och Tård fria att njuta av all härlig utemat!

  Här presenterar jag tre ekonomiska lösningar som gör detta möjligt:

  1. Sluta yngla av er. Ungar är dyra.

  2. Köp inga nya kläder och sluta duscha i dyrt schampoo. Personlig hygien är överreklamerad.

  3. Försök att få in Moltas i en reklamfilm. Killen har karisma. Casha in på det!

Lämna ett svar