Hemma med mamma och myskväll med pappa

Idag är sista dan jag ska vara hemma innan jag får börja på dagis igen. Ja, förutom helgen som kommer nu då förstås. Det är skönt det, för jag börjar längta riktigt mycket efter mina dagiskompisar nu, även om det är skönt att få vara hemma med mamma och pappa också.

Mamma var hemma med mig under förmiddagen och jag var snäll och lekte själv hela tiden så att mamma kunde jobba ostört. Jag lekte med tåget och spelade spel på datorn. En stund satt jag på mammas skrivbord och målade i min målarbok med, det är mysigt tycker jag.

Vid lunchtid så klädde vi på oss ytterkläderna och tog vagnen för en promenad ner till Spånga. Vi mötte upp pappa där som skulle jobba hemma under eftermiddagen och gick och åt lunch tillsammans alla tre. Vi åt på ett ställe som heter ”Tre kockar” och de hade jättegod pasta och grönsaker och bröd, mums! Till efterrätt köpte mamma en varsin chokladbit till oss och mamma och pappa drack kaffe och te. Men jag passade på att springa omkring och busa istället när jag stoppat i mig min chokladbit. Det finns mycket yta att springa på där. Och coola hissar fanns det med som jag stod och tittade på.

När vi kom hem igen så sov jag middag och mamma och pappa jobbade. Jag sov bra länge, så när jag vaknade var det dags för mamma och pappa att sluta jobba och ha myskväll i soffan med mig. Men mamma jobbade en timme extra, så jag och pappa hann plocka fram popcorn och cola och börja titta på filmen innan mamma hade jobbat klart. Sen hann hon inte sitta nåt med oss för hon skulle på 30-årskalas, så hon var tvungen att göra sig iordning för det. Jag tyckte att det var konstigt att mamma inte satt i soffan med oss 🙁

Sen sa jag och pappa hej då till mamma och fortsatte att mysa i soffan en stund. Men jag gillade inte filmen så jättemycket (bröderna lejonhjärta), så nästa gång ska jag se till att välja film själv. Jag fick vara uppe lite extra länge idag, så när jag väl gick och la mig så somnade jag snabbt som bara den, och pappa satt och jobbade resten av kvällen med medan mamma var på kalas.


Lämna ett svar