Onödigt mycket fett i påsen

När du har köpt en påse med OLWs lättchips så ska du börja med att hälla ut 20% av innehållet i papperskorgen. Detta för att dra nytta full nytta av den mindre fettmängden.

Eftersom en vanlig chipspåse innehåller 200 g flottiga potatisskivor och lättvarianten hela 250 g så är väl detta enda alternativet. För hur troligt är det att när du väl sitter där i tv-soffan och moffar chips slutar när det är en femtedel kvar? Och om du mot förmodan gör det, äter du då inte upp resten dagen efter?

Två frågor till OLW
Varför har ni gjort lättchipspåsarna större?
Varför finns det överhuvudtaget något annat än 21%-iga chips? De smakar ju lika gott.

15 reaktioner till “Onödigt mycket fett i påsen”

 1. Så så,
  jag försökte bara ge min bild av att man inte ska vara så rädd för fett.

  Märk väl att jag berikade mitt förra inlägg med en bok = facit!

 2. Det gäller väl inte bara..
  ..brottning? Var inte helt ofarligt på innebandyplanen vad jag vill minnas. Fast det kanske var mer att det kom mål flygande när vissa förlorade? 🙂

 3. Rektum
  Detta har jag tyvärr fått avlägsan på stark inrådan från min blivande fru. Hon var inte imponerad av denna kreation. Dock gick kasslerkalsongerna hem. Tyvärr har de gått sönder…

 4. Det visade sig..
  ..ganska snabbt efter en genomsökning av göteborgs allra finaste herrklädesaffärer att just sånna body-kalsonger inte går att få tag i längre.

  ”Aha, du menar cowboy-kalsonger, sånna har vi inte!” var det en expedit som sa, och det var det närmaste jag kom 🙁

 5. Energiinnehåll
  Ändå är energiinnehållet i dessa ”lightchips” inte särskilt mycket lägre, vilket säger en hel del om hur mycket av kalorierna som kommer från kolkydrater (=potatisen).

 6. Men fett…
  …är väl svårare att förbränna, så det är ju bra att fetthalten är mindre i alla fall… även om det vore bättre att välja fruktsallad 🙂

 7. Ja, fast mycket kolhydrater..
  höjer ju GI vilket leder till större insulinmängd i blodet som i sin tur sätter igång omvandligen från kolhydrater till fett.

  Det bästa är nog att se till att få energi från olika håll, både kolhydrater och fett, och eftersom dagens fettskräck har gjort att många produkter innehåller mindre fett men mer kolhydrater så är det nog inte så farligt med lite mer fett. Bara man ser till att göra av med lika mycket enrgi som man sätter i sig.

  Däremot är väl stärkelse en ganska bra kolhydrat, inte så snabb.

 8. Jadå…
  …Pringels är smaskens. Men lite så är det så att man antingen är sugen på chips eller Pringels typ.

  Men oavsett så är de ju en bra förebild med mindre i byttan 🙂

Lämna ett svar