Hemmadag med mamma

Idag har jag och mamma haft en riktig hemma-mys-dag. Det började bra med att jag faktiskt har sovit hela natten inatt i min egen säng. Det var en bra början för hela famlijen, för det betyder att alla har kunnat sova hela natten.

Jag vaknade vid sex-tiden och gick in till mamma och pappa. De ville inte riktigt vakna då, så jag gick upp och satte mig och kollade på tv tills de klev upp. Efter en liten stund klev pappa upp i alla fall och gjorde sig iordning, och sen åt vi frukost hela familjen. När vi sagt hej då till pappa när han skulle åka och jobba så gick jag och mamma och la oss i soffan och tittade på Babar. Mamma somnade direkt och jag såg hela filmen klart och sen gick jag och tryckte på den igen, men gick och satte mig och spelade lite dataspel en stund istället för att se filmen igen. Och efter dataspelet så la jag lite pussel och läste böcker i mitt rum. Mamma stensov i soffan, och jag lät henne sova ända tills jag bajsade, då väckte jag henne och sa att vi måste byta blöja.

Sedan gick jag in i mitt rum och lekte en stund igen. Jag lyfte upp lejonfåtöljen i gästsängen i mitt rum och lekte med alla djungelplastdjuren som står i fönstret. Jag och lejonfåtöljen lekte tillsammans, det är en bra kompis! Mamma kom in och tittade vad vi gjorde innan hon satte sig framför datorn, och jag lekte glatt vidare tills det var dags för lunch. Mamma hade pizza kvar från igår och jag fick en burk med sjömansbiff. Det var mums. Vi lyxade till det lite och åt i soffan medan vi kollade på Emil.

Efter lunchen sov jag middag. Jag sov superlänge, men det var skönt det. När jag vaknade gick jag och kröp upp i mammas knä och bad henne sätta igång Noddy, och sen satt vi och myste i soffan medan mamma pratade med pappa i telefonen, han var på väg hem från jobbet då. Jag sa till att pappa skulle köpa risgrynsgröt, för det ville jag ha till middag. Som tur var så var pappa på affären just då, så då lovade han att köpa det!

När pappa kom hem så fick jag min efterlängtade risgrynsgröt, och sen myste vi bara på kvällen tills det var dags att sova igen.


Lämna ett svar