Jag blir storebror!

Idag när jag vaknade så var inte mamma och pappa hemma… men mormor var här. Hon berättade att mamma och pappa åkt iväg till sjukhuset, för att bebisen i mammas mage skulle komma ut idag. Knasigt. Jag längtade efter dem, men det var jätteroligt att mormor var här. Jag hjälpte mormor att städa här hemma, också gick vi och köpte fika på shell. Efter jättelång väntan, tyckte både jag och mormor, så ringde mamma och pappa äntligen och berättade att jag hade fått en lillebror. Oj, oj, oj vad konstigt. Jag hade blivit storebror!!!

Nån timme senare fick vi ett sms till mormors telefon där det stod att det fanns bilder på lillebror (som ska heta Tett) på twum, så då gick jag och mormor in och kollade på dem. Mormor berättade att det var bebisen som bott i mammas mage som var på bilden, och att den bebisen var min lillebror. Jag hade lite svårt att förstå, men när mamma ringde sen efter en liten stund och jag fick prata med henne sa jag i alla fall att jag hade fått en bror. Mamma frågade om jag visste vad lillebror skulle veta, då sa jag nä. Då sa hon att han skulle heta Tett. Då sa jag ”Tett? Nääääää” och skrattade allt vad jag kunde. Vilket knasigt namn!

På kvällen sen så kom Emmelie hit. Det var kul tyckte jag. Mormor hade lagat köttfärssås och spagetti som vi åt när Emmelie kom, och sen myste vi i soffan med popcorn och äppeljos. Det var mums det. Vi hade alla hoppats på att vi skulle få komma och hälsa på och se bebisen redan idag, men inte ens fast mamma var pigg och var uppe och duschade redan under eftermiddagen så fick vi komma. Men imorgon, då ska jag få träffa mamma och pappa och lillebror. Åh vad jag längtar!

Lämna ett svar