Mormor här!

I morse när jag vaknade så sprang jag in till mamma och pappa som vanligt. Men bara mamma låg där, för pappa hade redan hunnit åka till jobbet. Jag la mig och myste med mamma en stund, ända tills hon påminde mig om att mormor ju faktiskt låg och sov inne i mitt rum. Oj, det hade jag helt glömt bort. När hon berättade det hoppade jag upp och gick in och väckte mormor direkt.

Sen åt vi frukost och gjorde oss klara för att åka till Solna på en liten shoppingtur. Den blev ganska kort, för mamma var tvungen att vara hemma till ett, för hon och pappa skulle åka till sjukhuset idag och skrivas in till imorgon när bebisen ska komma ut. Men vi hann handla lite i alla fall och hann med en lunch med. Jag fick god lasagne. När maten var uppäten åkte vi hem och mamma släppte av oss och skulle åka direkt till sjukhuset sen. Jag och mormor mötte pappa i trappan, som också skulle följa med mamma. Jag ville också följa med, men jag och mormor gick upp och vilade istället. Sen var mamma och pappa borta i några timmar, för de passade på att åka och handla innan de kom hem. Men det gjorde inget, för jag och mormor tog en lång tupplur.

På en gång när de var tillbaka packade vi ihop oss igen och åkte till Vällingby. Mormor ville handla till bebisen också skulle vi äta middag där med. Jag var lite trött och grinig och inte sugen på att gå i affärer alls, så som tur var så var mormor snabb och handlade lite grejor till bebisen och sen fick jag ett par jättefina springskor av mormor med som storebrorspresent, eftersom jag ska bli storebror imorgon. Jag började tjata om att jag ville leka med Anton, och sen sa jag ”Anton, Anton” hela tiden, och när mormor visade kläderna hon köpt till mitt lillasyskon så sa jag ”Anton, Anton”, så då trodde mormor att jag ville att bebisen skulle heta Anton. Ja, ja, vi får väl se om det blir en tjej eller kille först tyckte mamma.

Sedan var det äntligen dags för lite mat. Det var japanskt som stod på menyn, men jag fick köttfärssås och spagetti. Men jag var alldeles för rastlös, hungrig och trött för att ha tålamod att sitta stilla och äta. Jag sprang runt medan de andra åt och flirtade med alla som jobbade på food-courten. Jag fick till och med lingondricka med sugrör och allt av en av servitörerna. Det var mums det!

När vi kom hem var klockan så mycket att det var dags att sova direkt. Imorgon är det ju en stor dag ju, då ska ju jag bli STOREBROR!Lämna ett svar