Födelsedagen

Idag kl 11.42 såg jag ljuset utanför mammas mage för första gången. Efter en del bekymmer eftersom navelsträngen var lindad runt min hals och kropp så plockade de äntligen ur mig ur mammas mage. De tyckte inte att jag började skrika tillräckligt fort efter att jag kommit ut, så de sprang iväg med mig och blåste lite på mig så jag skulle kunna börja andas. Då gjorde jag det, och då hade pappa hunnit komma efter med, så jag fick träffa pappa innan jag fick se hur mamma såg ut. Men efter några sekunder la barnmorskan mig till slut på mammas bröst, och jag och mamma fick säga hej till varandra. Både mamma och pappa hade knasiga blå hårnät på sig, hoppas de inte brukar gå omkring i såna jämt, hm. Sedan gick barnmorskan iväg med mig en stund igen för att väga och mäta mig, jag vägde 3380 gram och var 52 cm lång. Pappa var med och mätte och vägde och fick hjälpa till att hålla i mitt huvud när jag skulle mätas.

Sedan fick jag ligga på mammas bröst igen, och få en liten smakprov med, ca 5 minuter gammal. Det var mums att få suga på mammas tutte, det ska jag göra mycket framöver så jag blir stor och stark.

När mamma var ihopsydd igen så rullades vi iväg och mamma lyftes över till en annan säng. Sen fick vi åka iväg till ett ställe som kallades ”uppvaket”. Där var vi tvungna att vara i några timmar medan mammas bedövning skulle gå ur. Men det gjorde inget, för jag låg och snuttade för fullt, eller myste med pappa emellanåt. Vi ringde till min mormor och farmor och farfar med (och storebror) och berättade att jag kommit. De tyckte kanske att mitt namn, Tett, var lite knasigt, men de kommer nog att vänja sig snart.

Då timmarna på uppvaket gått så rullades vi upp till BB. Där fick vi ett jättefint rum där jag, mamma och pappa skulle bo i några dagar, på en avdelning som heter C23. Jag skjutsades upp i en liten vagn som jag fått, som var bäddad som en säng. Jag sov mycket i den under kvällen sen, men var uppe och åt lite emellanåt och bekantade mig med mamma och pappa. Mamma och pappa pratade mycket i telefon och knäppte många bilder på mig, och skickade sms (och fick svar på dem). Mammas bedövning gick ur så på kvällen fick hon duscha. Senare på kvällen tittade vi på film och myste, och under natten passade jag på att vara vaken en hel del för att äta (för att hålla mamma vaken), och kissa och bajsa så att pappa fick öva på blöjbyten…


Lämna ett svar