Hands-free- hamburgare

Det har länge funnits möjlighet att ha händerna fria när man pratar i telefon. Detta är otroligt bekvämt, framför allt när man kör bil. Hands-free-nycklar finns redan till vissa nya bilar. När man kommer nära bilen låser den upp sig och man behöver alltså inte fippla fram nycklarna ur fickan (det här vill jag ha på huset, garaget och jobbet också). Men det finns ju så mycket annat man vill göra när händerna egentligen är upptagna med annat, t ex under en bilfärd.

När kommer t ex hands-free-glass eller hands-free-hamburgare? Hands-free-dricka fanns ju redan på 80-talet (kepsar med drickahållare på som det gick ned sugrör från) men de verkar ha gått ur tiden. Kanske för att de inte var så estetiskt tilltalande.

Jag efterfrågar alltså att hands-free-konceptet sprider så till så många områden som möjligt – och helst på ett snyggt sätt. Det är alltid bra att ha båda händerna lediga.

5 reaktioner till “Hands-free- hamburgare”

 1. Inte handsfree, men fjärr…
  Jag skulle nöja mig med att ha fjärrkontroll till många av dessa saker, istället för handsfree. Till exempel till ytterdörren, när man kommer upp för alla trappor med händerna fulla med matkassar, vore det inte skönt att bara kunna trycka på en knapp då istället för at fippla fram nycklar? Så som man har till bilen? Jag skulle tycka det i alla fall…
  Fjärrkontroll till ytterdörr

 2. Ähh… det finns ju redan…
  …i vissa nya bilar. Utvecklingen går alltid onödigt långsam för att man vill krama ur alla pengar som går ur varje teknikskifte.

 3. Hur låser man då?
  Låser den automatiskt när man inte är i närheten längre? Hur bär man sig åt för att kunna kontroller/känna så att dörrarna är låsta då? Får man helt enkelt lita på tekniken? Hm, jag är tveksam…

Lämna ett svar