Tittar på flygplan i Bromma och leker hos Anton

I morse när jag vaknade kom jag på att mamma och pappa lovat igår att vi skulle åka och kolla på flygplan idag, så jag påminde dem om det så att de inte skulle glömma bort det.

Så efter frukost bar det av. Det var jätteregnigt och så ute, men det gjorde inget, jag var jättenyfiken på att få titta på flygplanen.

När vi kom till Bromma flygplats, där vi skulle kolla på flygplanen (för att de hade öppet hus där) så packade vi ner Tett i vagnen också sprang jag och pappa iväg mot flygplanen. Jag hade knappt tid att vänta på mamma och lillebrorsan.

Jag och pappa gick in i ett flygplan. Det var så himla spännande, men jag undrade om verkligen inte mamma skulle följa med, men det kunde hon ju inte eftersom vi hade vagnen med Tett i med oss. När vi kom in i flygplanet så satte jag mig tillrätta på ett säte där och pratade med pappa om att mamma inte skulle med. Jag trodde att vi skulle åka i flygplanet, men det skulle vi inte. Så jag blev lite förvånad när vi skulle gå ut ur flygplanet igen utan att ha åkt nånstans. Men jag såg mamma utanför planet och vinkade till henne, och sen var det ok att gå ut ändå till henne och Tett. Mamma lovade när vi kom ut jag och pappa att jag skulle få åka flygplan på riktigt snart, när vi ska åka till London. Jag längtar tills dess, åh vad spännande det ska bli!

Sedan gick vi runt och tittade på lite flygplan och så, och jag tävlade och ritade ett flygplan med. Då fick man ett litet flygplan i plast som jag lekte lite med. Det fanns en massa helikoptrar med som man kunde få åka med, men eftersom det var så regnigt väder så var det ingen som åkte. Jag ska få åka när jag blir lite större lovade mamma och pappa.

När vi gått omkring på flygplatsen ganska länge så var vi alldeles blöta och frusna hela familjen, så då bestämde vi oss för att åka hem. På vägen hem åkte vi förbi hos Anton och hans föräldrar och hälsade på en liten stund, för de har flyttat så vi skulle titta på deras nya lägenhet. Anton har jättemycket fina roliga leksaker, så jag blev jätteglad när vi åkte dit.

Mamma och pappa fikade med Antons mamma medan jag och Anton lekte, och Tett han sov på golvet. När alla fikat klart så kom jag på att jag också ville fika, så då satte jag mig och fikade saft och bulle alldeles själv. Jag ville inte alls åka hem sen, men Anton skulle få besök av en annan kompis, så vi måste åka hem sa mamma.

När vi kom hem vilade jag en stund och drömde om alla flygplan och helikoptrar jag sett, och tänkte innan jag somnade på när jag ska få flyga flygplan på riktigt!


Lämna ett svar