Avskedsfika på dagis

Idag skulle jag bjuda på avskedsfika på dagis, eftersom det är min näst sista dag, och imorgon kommer jag inte att vara kvar hela dan. Jag fick ta med mig fyra stora big-pack-lådor med glass, och till eftermiddagsfikat så plockade fröknarna fram det. Jag fick paket av fröknarna och barnen, en bok om Halvan och hans polisbåt. Och så fick jag min månadstavla som jag skulle fått när jag fyllde år. Alla trodde jag fyllde år, för det är det som är det vanligaste när man bjuder på glass. Jag fick min pärm också där fröknarna knäppt kort och berättat om min utveckling på dagis, med en hälsning och bilder på alla. Jag blev lite ledsen när jag såg att bilden på mig i tåget, som suttit på väggen förut, inte satt kvar på väggen utan istället satt på min pärm nu. Jag ville ju sitta på kort på väggen som alla andra ju 🙁

Mamma och pappa kom och hämtade mig på eftermiddagen, då lekte jag med David och ville inte alls gå hem. Som vanligt alltså. Inte ens fast de lockade med att vi skulle hem till oldemor och oldefar, där farmor och farfar skulle bjuda på mat, så ville jag följa med. Men till slut så åkte vi ju i alla fall, även om jag blev arg som ett bi.

Hemma hos oldemor hade farmor lagat middag. Jag hade inte ro att sitta och äta så länge, jag lekte med bilarna istället. Farmor kom och lekte med mig efter en stund, och mamma och pappa åkte iväg för att handla lite, och sen hem och packade vidare. Ni må tro att det mest bara är kartonger i hela vår lägenhet nu… När klockan blivit åtta tog jag och farmor en promenad hem till oss, för det var dags för mig att sova. Inatt blir min sista natt i lägenheten i Spånga. Imorgon och övermorgon ska jag sova hos oldemor och oldefar, och efter det så ska vi bo i Västerås, knasigt! Innan jag somnade läste jag och mamma lite i min nya bok om polisbåten, den var jättespännande!Lämna ett svar