Hemma med mamma och Tett när dagis har stängt

I morse vaknade jag tidigt även fast jag inte behövde det eftersom jag inte skulle gå till dagis idag (för att dagis var stängt). Jag myste i soffan med välling och film och mamma satt uppe och skrev, medan pappa och Tett sov vidare.

När pappas väckarklocka väckte honom sen för att han skulle till jobbet så åt jag och mamma grötfrukost med honom innan han stack iväg. Sen såg jag film igen och spelade spel på datorn medan mamma sydde amningslinnen.

Mitt på dan gick vi ner till shell jag, mamma och Tett och köpte lite fika som vi tog med oss och gick till oldemor och oldefar. Man går ju förbi ett annat dagis på vägen till oldemor och oldefar, och gissa om jag blev förvånad när Niram, William, Clara, Tove och Ebba var där. Då ville jag gå in till William, och William ville komma ut och leka med mig, och vi blev ledsna båda två när vi inte fick det.

Men sen gick vi vidare till oldemor och fick fika. Tant Rut var där och hälsade på med, henne har jag träffat förut med. Men jag ville hellre se på Tom och Jerry än att fika, men till slut gick jag ut och fikade ändå. 5 kakor och 2 bullar, saft och vatten tryckte jag i mig. Det var gott det.

Sen gick jag ut och lekte med mig leksaker som jag har där. Jag kunde hälla vatten själv med och lekte med traktorn. Sen lekte jag med oldemor med och hon visade var jag kunde hämta vatten. Sen gick vi till växthuset och hämtade vatten och vattnade blommorna, jag fick vattna alldeles själv, jag var jätteduktig.

När vi vattnat klart så ringde pappa och sa att han var på väg hem och att vi skulle möta upp honom och handla i Spånga, så då tog vi en promenad ner till Spånga jag, mamma, Tett, Rut och oldemor. Pappa hann komma och möta oss, och då gick vi och köpte frukt på torget. Jag fick en bigarå av försäljaren, det var mums.

När vi kom hem var jag jättetrött, för jag hade inte sovit på hela dan. Då fick jag risgrynsgröt, sen somnade jag som en stock i soffan när jag skulle titta på Kaninen (Wallace och Grommit och varulvskaninen). Pappa bar in mig till min säng så jag fick sova för natten. Så det blev en tidig kväll för mig ikväll, hamnade i sängen redan vid halv sju… men så var jag ju vaken tidigt i morse med!


Lämna ett svar