Mobilen går att ha till mycket

Mobiltelefonen går faktiskt att använda till mycket annat än att ringa med, även om man bortser från avancerade hi-tech-mobiler med prislappar uppåt en halv månadslön.

Nästan alla mobiltelefoner idag har färgskärm och stöd för gprs och Java. Här är några roliga tips för dig med en vanlig enkel mobil.

MSN Messenger för mobilen
Du kan messa med alla dina msn-kontakter även när du är på bussen, lantstället eller stranden. Det finns mängder med olika java-program för detta. UltraIM är en av de som funkar strålande.

Snabba TV-tablåer med påminnelsefunktion
Med AirTimes lagrar du tablåerna för de kanaler du vill i mobilen. Du kan få påminnelser ett bestämt antal minuter innan ditt favoritprogram börjar.

Surfa på vanliga webbsidor
Utbudet av WAP-sidor och andra mobilsidor är ganska skralt. Med Opera Mini kan du surfa på den "vanliga" webben. Opera möblerar om och komprimerar sidan så den blir snabbladdad och ganska överskådlig även på en liten skärm.

RSS-läsare
Vill du följa dina favorit RSS-flöden med mobilen finns det massor av läsare att välja bland. Jag har inte provat någon än, så jag har inget konkret tips men surfa omkring på Getjar en stund så hittar du snart något bra.

Spel
På spelfronten finns det också mängder att välja bland oavsett smak. Klassiker som The Sims, Civilization, Carlifornia Games och Speedball blandat med helt nya tidsdödare. Se recensioner och tips på Midlet-Review.

Vet du något oumbärligt program/spel eller wap/webtjänst för mobilen?

4 reaktioner till “Mobilen går att ha till mycket”

 1. Synka mobilen…
  …med en webbsida.

  Med ZYB.com kan du synka kalender och kontakter. Överlägset dels som back-up, men också som ett tydligare gränssnitt mot mobilen för den som tycker det blir plottrigt på den lilla skärmen.

  Gratis är det också.
  ZYB

 2. Ojojoj
  Måste ju säga att jag är väldigt ny på det här med tjändet i mobilen. Det jag använt den till är att ringa o SMS;a. På dataanus så var ju inget extravagant tillåtet på fakturorna. Som den som betalar sina egna räkningar så blir det inte mycket då heller.

  Men nu när man fått en ny lur, P910i och en arbetsgivare som betalar skall här testas =). Har ju tillomed fått en bärbar dator så vem orkar pyssla med mobilen =)

  kYSS

Lämna ett svar