Flytt till Västerås och Daniel är här

I morse knackade det på dörren hos oldemor och oldefar jättetidigt (jag hade sovit över där på natten). Då var det mamma, pappa, Tett, Björn och Daniel som kom. Gissa om jag blev förvånad när Daniel var med också. Och jätteglad förstås! De kom för att äta frukost innan de skulle sätta igång och bära ner alla våra grejor från lägenheten ner till lastbilen som skulle köra alla grejor till Västerås till vårt nya hus där.

Efter frukost skulle farfar fotografera hela släkten, så det blev uppställning i trappan. Jag var duktig och satt på min plats på alla foton.

Sedan gick alla iväg, och jag blev jätteledsen. Även fast farmor sa att vi snart skulle gå dit också. Jag ville ju också vara med och bära grejor ju. Och leka med Daniel och Björn…

Efter en stund gick vi i alla fall hem till oss igen. Åh vad det var rörigt där med en massa kartonger. Alla sprang upp och ner i trapporna och jag var mest i vägen tyckte alla. Typiskt! Men då tog oldemor med mig och cyklade lite, då var det lite bättre. Fast helst ville jag vara med och hjälpa till. Jag fick hjälpa till lite i alla fall, och bar några grejor till släpvagnen. Sen gick jag, Daniel och oldemor och köpte glass och dricka till alla, också tog vi en paus i allt flyttande. Det var skönt det. Sen ville jag leka med Daniel, men han var tvungen att bära en massa mer saker.

När många, många timmar hade gått så hade vi till slut packat alla grejor i tre släpvagnar och en lastbil. Då tog farmor och farfar med mig och oldemor i bilen och åkte mot Västerås. Daniel körde lastbilen, mamma hade Daniels bil och pappa körde våran bil med Tett och Björn i. Karin och Erik hade åkt före med sin bil, och oldefar med.

Vi kom fram sista av alla eftersom vi stannade och åt korv på vägen. Jag tyckte att det var jättespännande med det nya huset och följde med mamma och pappa runt och tittade på alla rum, vilket som skulle bli mitt och så. Ett rum var jättefint med ett träd målat pä väggen. Det rummet ska Tett få sen när han blir lite större. Men det är ett pyttelitet rum, så det var alldeles för litet för mig, nästan inga av mina leksaker skulle få plats där.

Jag sprang omkring hela kvällen sen, på framsidan och på baksidan där gräsmattan är. Vi åt på altanen och jag myste med oldemor, oldefar och Tett medan de andra bar in grejor. Jag fick också hjälpa till att bära in en del saker.

På kvällen var det lite knasigt att gå och lägga sig i ett helt nytt rum. Som tur var hade jag många av mina saker i rummet i alla fall, och min egen säng. Men det tog ett tag innan jag somnade, men det är ju inte så konstigt förstås!


Lämna ett svar