Marknadsdag

Mamma berättar:

Idag var det frukost på rummet igen, innan vi gav oss av på tunnelbanan mot Camden Town. Idag skulle vi gå på marknad hela dagen lång!

Framme i Camden delade vi på oss, så vi gick med barnen och Björn och Malin fick springa fritt bland alla klädstånd (det är inte helt lätt med två barnvagnar), också bestämde vi tid vi skulle ses för lunch. Vi strosade lugnt på i Camden Market, som är den första marknaden, och vi hittade lite smått och gott både jag och Tård. Moltas och Tett satt/låg snällt i sina vagnar. Moltas fick syn på två stycken som stod och demonstrerade jättesåpbubblor och var mycket imponerad, och ville helst inte gå därifrån.

När mötestiden slog in så träffade vi Björn och Malin och gick för att leta reda på Kebabstället nr 1 i Camden. Jag hade nånstans på känn att det ju skulle kunnat slagit igen eftersom det var tre år sedan vi var här sist (men å andra sidan har det ju funnits i alla de andra 13 åren jag känt till Camden). Men tyvärr var min magkänsla rätt och kebaben låg inte där den skulle. Däremot låg en annan kebab ett par hus därifrån, och jag insåg efter att ha stuckit in huvudet där att det nog var samma ägare. Lite uppfräschat med sittplatser och lite ändringar i menyn bara.

Vi beställde en varsin kebab med ris och bröd vi vuxna och Moltas fick korv och pommes frites. Det var samma goda kycklingkebab som det alltid varit, men riset hade vi gärna skippat (det fick man inte när det låg på andra stället). Men oj vad gott med grillat kycklingspett i bröd med sambal och massor av grönsaker. Åh så starkt och åh så gott! Riset ville dock gärna Moltas ha, eftersom han är helt ris-besatt (vi börjar misstänka att han varit asiat i ett tidigare liv).

Mätta och belåtna gav vi oss av mot marknad nr 2 och 3 i Camden. Vi strosade på tillsammans genom nr 2, och sen tog vi en snabb fika med te/kaffe och pannkakor med nutella (mums!!!). Moltas passade på att springa av sig lite när vi fikade och sprang runt, runt, runt som en komplett galning. Vissa kollade lite snett på honom och oss när han sprang omkring, men vi visste att det var nödvändigt för honom att få röra lite på sig om vi skulle få lugn och ro att shoppa vidare på nästa marknad.

När vi gav oss in på marknad nr 3 var vi lite småtrötta allihopa (inte bara Moltas som sprungit som en galning). Vi blev kvar ganska länge och tittade på en cool snubbe som handritade tryck på tröjor. Björn blev fast och köpte en (eller var det två?). Coola tröjor i alla fall. Sen strosade vi vidare ganska lugnt och hittade inte så mycket att inhandla (just den här marknaden var ganska sig lik som den varit alla år, mycket småplock och ointressanta saker, medan första marknaden var förvånansvärt förnyad med trendiga kläder och så). Efter att ha trängt oss igenom halva marknaden eller nåt satte vi oss och tog en fika till, sen bestämde vi oss för att marknadsdagen var överstökad. Så efter en liten fotosession med Moltas framför Camden-bron så gav vi oss av hemåt igen mot Earls court (och fick bära vagnarna ner för ALLA trappor i Camden eftersom rulltrapporna var stillastående, är det inte typiskt så säg, när man väl hittat en station med rulltrappor (de är inte många i London vill jag lova) så stod de stilla, suck).

Vid Earls Court bestämde vi oss för att äta på en lokal pizzeria. Det kändes mysigt och var ett fint ställe, och menyn hade mycket gott att erbjuda. Vi snitslade oss in med två barnvagnar och trötta barn och gjorde vår beställning. Tyvärr var det inte lika mysigt när man väl satt där inne, för det var ett enda stort rum och därför väldigt hög ljudnivå. Dessutom var båda barnen rätt griniga efter en hel dag med shopping, så det blev ingen lugn matstund direkt. Men pizzan var GRYMT god, och trots bristen på matro var det nog det godaste åtminstone jag ätit under den här London-vistelsen…


Lämna ett svar